Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:03, 31. 5. 2015.

| Zabava

Pankeri i metalci otvorili sezonu svirki u Banovini

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
dok7
Niški pankeri imali odgovornost da zagreju atmosferu kao domaći bend; foto: Vanja Keser

Mini festivalom u dvorištu Univerziteta, na kom su nastupili  “Mortal Kombat“, “Seljačka buna“, „ČBS“  i niški sastav “Dok 7“ u Nišu je otpočela sezona koncerata na otvorenom.

DSC-0029 "Seljačka buna" otvorila mini-festival; foto: Rastko Blagojevic Na popularnom mestu za letnje svirke sinoć je održan jednodnevni festival pank i metal muzike.

Žanrovski neujednačeni, ali nesumnjivo srodni, svirali su sastavi čija je tematika zasnovana na satiri modernog društva, mladalačkom rokenrol buntu, kaoi i ljubavi i društvenim temama.

Najpre je kombinaciju metala, bluza i etna pred Nišlije izneo bend “Seljačka buna“ čiju muziku možda i najbolje opisuje odrednica „agro metal“ koju su sami članovi dodelili u opisu svog pravca.

DSC-3963 Sastav "Čovek bez sluha" izveo svoje najveće hitove; foto: Vanja Keser Niški pank rok sastav “Dok 7“, kao omiljeni bend iz domena kalifornijskog panka, na sinoćnjem koncertu je za četrdesetak minuta predstavio najbolje iz svog muzičkog opusa. Pesme poput “Uticaj” ili “Felacio” prihvaćene su sa oduševljenjem. 

Mi smo kao bend domaćin imali posebnu odgovornost pred publikom. Atmosfera je bila fenomenalna, kako u toku našeg tako i u tokom drugih koncerata. Imam osećaj da je bilo dosta mladih u publici, a moje viđenje situacije je takvo da dok održavaš mladu generaciju u publici vrediš kao izvođač - poručio je basista benda “Dok 7” Ivan Matejić.

Popularni „Čovek bez sluha“ iz Kragujevca izveo je neke od svojih najpoznatijih pesama i u nešto duže od sat vremena sažeo svoje hitove, podsetivši tako publiku na ranije koncerte u Nišu.

DSC-4084 "Mortal kombat" završili zajednički koncert; foto: Vanja Keser “Ništa mi staro ne nedostaje“ kao i hit “Superheroj” sinteza su dosadašnjeg rada ovog benda čiji je frontmen prepoznatljiv i po radu u bendu “Six pack“.

Finalni deo festivala pripao je bendu “Mortal kombat“ koji su već pomalo umornu publiku ponovo pokrenuli svoji energičnim i tvrdim zvukom i harizmatičnim tekstovima u kojima se na satiričan način opisuje celokupna društvena situacija.

Sledeće sedmice se na istom mestu očekuje koncert sastava “Proces” i “Brkovi”i legendarnog benda “Babe” koji niška publika dugo nije imala prilike da čuje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: