Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 16. 12. 2023.

| Zabava

Petak u Nišu obeleželi Vasil Hadžimanov i "Bohemija" uz zvuke džeza i pop-roka 

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Vasil Hadžimanov (2)
Vasih Hadžimanov rasprodao koncert; foto: N. Đ.

Ljubitelji džeza i alternativnog, psihodeličnog pop-roka u Nišu imali su prilike sinoć da prisustvuju koncertima Vasila Hadžimanova u Kući Julijana Djupona i benda Bohemija u klubu Feedback. Koncerti su počeli oko 22 sata, a obeležili su ih velika posećenost i energija izvođača.

Vasil Hadžimanov (1) foto: N. Đ. Vasil Hadžimanov, zajedno sa svojim bendom, "preplavio" je prostor Kuće Julijana Djupona zvucima džeza, fuzije i etno elemenata. Svirajući svoje kompozicije, Vasil je demonstrirao virtuoznost na klaviru i u rasprodatom prostoru pokazao zbog čega je njegov uticaj na srpsku džez muziku i dalje prepoznatljiv.

Bend je očarao prisutne svojom izuzetnom tehnikom i očiglednom sinergijom na sceni, te su uspeli da opravdaju atribut jednih od najpriznatijih džezera u Srbiji. Predanošću, preciznoću izvođenja i energiji koja je pulsirala kroz svaku notu osvojili su srca niških ljubitelja džeza, koji su tokom celog koncerta izvođače pozdravljali aplauzima.

Koncert u Nišu svakako će mi ostati urezan u pamćenu kao jedan od vrhunskih događaja ove godine. Izuzetan talenat i njihova predanost muzici bilo mi je emotivno slušati, a s druge strane bilo je takođe emotivno i iz razloga što će ovaj koncert biti jedan od poslednjih događaja koji će se dogoditi u Kući Julijana Djupona - rekla je Nišlijka.

Bohemija (1) Bend "Bohemija" u "Feedback"-u; foto: N. Đ. U drugom delu grada u klubu Feedback, u isto vreme kada i nastup Vasila Hadžimanova, počeo je i koncert niškog benda Bohemije, koji je autentičnom fuzijom žanrova potvrdio status jednog od popularnijih lokalnih bendova.

Dinamičnim gitarskim deonicama, ritam sekcijom i harizmatičnom pojavom na sceni, bend je nivo energije održavao tokom celog koncerta, što je publika pozdravljala pevanjem stihova njihovih pesama i aplauzima.

Inače, “džezomanija” iz Niša preseliće se večeras od 20 sati u veliku salu Doma kulture u Aleksincu kada će takođe jedan od najpopularnijih džez sastava iz Srbije Eyot održati koncert, a cena ulaznica koštaće 200 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Autrikter

    20:07 // 16. 12. 2023.

    @ Nabukodonosor- sta si ocekivao ,druze ? Malo je, muzicki edukovane omladine, koja voli umetnicku muziku u kasabi Nis! Pravo stanje ces dobiti, kad se zavrsi novogodisnji " koncert" Bobana i Viki ! Decenijama su se zalagali da turban folk proglase za narodnu muziku , dok su muziku Hadzimanova, Zulfikarpasica ili Matije, obelezavali za " elitu" !?

  • NABUKODONOSOR

    17:19 // 16. 12. 2023.

    A o muzici, niti jedan komentar čitaoca... Tužno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: