Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 22. 1. 2019.

| Zabava

Pijanista "đavoljeg glasa" iz Amerike dolazi u "Feedback"

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
James Leg
Karte su u prodaji; Foto: Flickr/Patrice CALATAYU

Umetnik koji je godinama bio jedan od najintrigantnijih garaž rok predvodnika, kako iz niškog kluba opisuju Džejmsa Lega, dolazi u Niš 5. februara. Bluz, džez i razni drugi žanrovi su na njegovom repertoaru, a kako najavljuju, sa njim će nastupiti i niški bluz duo Süpersolid. Svirka u Feedback-u počinje u 21 sat.

Prvi od poznatijih bendova u kojima se Leg pojavio bili su The Immortal Lee County Killers, po čijem je raspadu 2004. formirao Black Diamond Heavies - trio u kojem su pored njega na električnom klaviru bili još gitarista i bubnjar. Kada je 2006. gitarista napustio bend, odlučuju da nastave bez ovog instrumenta. Plakat koncert Koncert počinje u 21 sat; Foto: Plakat Feedback

Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnjevima, a sa novom postavom Black Diamond Heavies su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: električni klavir/vokal + bubnjevi – navode iz Feedback-a.

U toj postavi snimaju dva studijska i jedan lajv album - sve za Alive Records. Prema navodima organizatora, postaju jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD-a, Evrope i Australije.

Pored matičnog, Džejms svira svoj instrument i peva u Cut In The Hill Gang, još jednom važnom američkom garaž-bluz-pank sastavu nastalom "na pepelu" Soledad Brothers – dodaju.

Po raspadu Black Diamond Heavies 2009. godine Leg radi na prvom solo albumu Solitary Pleasure.

Duboki, hrapavi vokal i topli, a zastrašujući tonovi klavira čijim dirkama kao u transu lete njegovi prsti zaštitni su znak ovog južnjačkog gospodina. Obrada rokenrol heroja Linka Vraja i obrada hita u Americi anonimnih Australijanaca Kill Devil Hills pored osam sopstvenih pesama potvrđuju Legov dobar izbor da se popuni jedan pristojan solo prvenac i krene sa utabavanjem staze nastavka rokerske karijere – navode iz kluba.

2012. sa kolegama iz Left Lane Cruiser snima album Painkillers. U septembru 2015. objavio je drugi solo album za Alive Records pod nazivom Below The Belt. 2016. izlazi Blood On The Keys, kako opisuju, remek-delo šefa električnog klavira koji pod njegovim prstima zvuči kao Hendriksova gitara.

"Mačo pijanista đavoljeg glasa" nastupa u Nišu 5. februara, a kako najavljuju, osim redovnog repertoara na set listi naći će se i nekoliko novih pesama sa novog albuma koji priprema.

Niški sastav koji će nastupiti na koncertu - Süpersolid je dvočlani bend koga čine Filip Pesić na bubnju i Dušan Nikolić na gitari i vokalu. Bend je nastao 2017. godine, a njihovi nastupi su ispraćeni dobrim prijemom kod publike kojoj nije teško da zaigra uz prošarane ritmove čiji se uticaji mogu naći u žanrovima poput garažnog roka, fanka, progresiva, dramenbejsa, bosa nove...

Ulaznice se do 29. januara prodaju za 300 dinara u Vintage Shop-u u Davidovoj, i Galileo Tours-u u Nikole Pašića. Od 29. januara cena ulaznica biće 400, a na dan koncerta karte se mgu kupiti na ulazu kluba za 500 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: