Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 4. 12. 2015.

| Zabava

Piroćanci jedini na jugu znaju ko tamo nastupa za doček

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
vatromet
Ne zna se hoće li vatrometa biti i ove godine; foto: Dejan Bošković

Iako nas od Nove godine deli manje od mesec dana, Pirot je jedina opština na jugu za koju se znaju detalji o proslavi uz "Riblju čorbu". Slavlje u Vranju i Surdulici je neizvesno, za Niš i Leskovac je najavljeno, ali bez izvođača, dok u Svrljigu proslave neće ni biti.


Leskovčani slave, ali ne znaju uz koga

Ko će uveseljavati Leskovčane u novogodišnjoj noći još ne govore iz lokalne samouprave, a slična situacija je, kako saznajemo, i u ostalim gradovima Jablaničkog okruga. Izvesno je jedino da će organizovane proslave biti na gradskom Trgu u Leskovcu.


Riblja čorba Za doček 2016. godine, nakon avgustovskog koncerta, "Riblja čorba" još jednom pred Piroćancima; foto: arhiva JVPiroćanci saznali za slavlje uz "Čorbu" još u oktobru

Vest da će se na pirotskom trgu prvi trenuci 2016. godine dočekati uz pesme "Riblje čorbe" u Pirotu se čula dva meseca ranije, a posetioci će se grejati uz besplatan čaj i kuvano vino.


U Vranju doček pod znakom pitanja

Vranjsko gradsko rukovodstvo još nije odlučilo da li će biti dočeka na otvorenom jer to, prema objašnjenju gradonačelnika Zorana Antića, "zavisi od mnogo faktora".

Antić dodaje da će za nekoliko dana zasedati organizacioni odbor manifestacija koje predstoje u januaru - "Svetosavske nedelje" i obeležavanja Dana grada.

Tada ćemo razmatrati i ovo pitanje – najavljuje Antić.

Ipak, kao jedinu mogućnost dočeka ostavlja "skromnu organizaciju" jer su, kaže, "mere štednje i dalje na snazi". Objašnjava da nije isključeno da bude organizacije ukoliko budu završeni radovi na uređenju šetališta u centru grada.


U Nišu 3 "gradska" i 1 "opštinski" stejdž

rakija Na Paliluli se prošle godine natočilo oko 140 litara grejane rakijePredstavnici Grada najavili su da će Nova godina u Nišu biti dočekana na 3 lokacije - Trgu kralja Milana, u Parku svetog Save i na amfiteatru na keju, a nedugo zatim stigla je vest i iz Opštine Palilula da će slavlja poput prošlogodišnjeg biti i na bini na Palilulskoj rampi

Svi su najavili nastup "niških snaga" bez informacija ko bi to mogao biti, ali uz napomenu da će se na centralnom trgu čuti rok i pop muzika, u Parku svetog Save - narodna, a na amfiteatru - di-džejevi.


Svrljig: Bez dočeka kalendarske, još rano za "Srpsku"

Svljig U Svrljigu se češće slavila "Pravoslavna Srpska"U Svrljigu neće biti organizovanog dočeka Nove godine jer, kako kaže predsednica Opštine Jelena Trifunović, tradicija je da se oko novogodišnjih praznika održava Božićni festival koji će početi nekoliko dana pre Nove godine i završiti koncertom na sam Božić, 7. januara.

Kao i prethodnih godina, mališanima u Svrljigu i svrljiškim selima se dele paketići kroz „Karavan Deda-Mraza“, organizuju se brojne žurke, izložbe, večeri poezije i sve to završavamo Božićnim koncertom – kaže Trifunovićeva za „Južne vesti“.

O eventualnom dočeku "Pravoslavne Nove godine" je, kaže, "rano govoriti". 


Nesiguran doček i u Surdulici

Hoće li 2015. godinu Surduličani moći da isprate na organizovanom dočeku na Trgu saznaće tek posle 10. decembra, jer je tek za tada odluku o tome najavila predsednica Opštine Aleksandra Popović.

Još ništa nismo odlučivali i razgovarali o tome jer je još uvek rano. I ako bude nekog programa, za njega će biti zadužen Centar kulture, dakle bez većih izdataka – kaže Popovićeva.

U Surdulici se tradicionalno organizuje doček Srpske Nove godine, a na njima su poslednjih godina nastupala uglavnom zvučna imena estrade.


U Prokuplju bez dočeka Nove, u pripremi doček "Srpske"

Prema rečima predsednika Opštine Prokuplje Miroljuba Paunovića nije u planu da se 2016. godina organizovano dočeka u ovom gradu.

Međutim, napominje on, sigurno je da će biti proslave za "Srpsku", a pripreme za taj doček, kaže, počinju danas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaludna Mara

    16:17 // 4. 12. 2015.

    A , be ! Piroćanci znaju za "kolko pare-tolko i muzika"!
    Oni su domaćini-pravi , znaju kome plaćaju , koliko plaćaju a pogotovo : "Brat za brata - sirenje za pare" !
    Daju njihove pare a ne kao ovi , naši - davaju tudje pare i ...šta ih briga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: