Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 9. 9. 2016.

| Zabava

Pirotski muzej poslužio kao kuća Zoninih roditelja

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Muzej
Objekti muzeja scenografija za film "Vrati se, Zone"; Foto: Fejsbuk strana "Muzej Ponišavlja Pirot"

Drugi deo domaćeg filma o Zoni Zamfirovoj "Vrati se, Zone", koji govori o bračnom životu  likova iz romana Stevana Sremca Zone i Maneta, sniman je proteklih dana u Pirotu. U Pirotskom Muzeju Ponišavlja snimljene su scene u kući Zoninih roditelja i prijatelja.

Kuća Hadži Zamfira i Tašane, oca i majke glavne junakinje filma, je u kompleksu Muzeja u kome se nalazi i kuća čuvenog pirotskog trgovca Hriste Jovanovića. U Muzeju se nalazi i objekat koji je, prema rečima reditelja Juga Radivojevića, poslužio kao kuća Zonine suparnice Kaline i Manetovog šegrta Koteta. priprema scenografije Foto: FB Muzej Ponišavlja Pirot

Ovi objekti su vrlo važni jer su u njima snimljene neke od ključnih scena filma – kazao je reditelj Jug Radivojević.

Scene filma "Vrati se, Zone" već su snimali u Novom Pazaru i Vranju, a posle Pirota snimaće u Surdulici i na Vlasinskom jezeru. Posle toga Zona dolazi u Niš, a onda nastavlja da se snima u Valjevu, Senti i Beogradu. “Vrati se, Zone” snima se u više od 20 objekata. 

Zahtevi filma su daleko veći i komplikovaniji jer se ne radi o savremenoj priči koju možete snimiti bilo gde – dodao je reditelj Jug Radivojević.

  mladi glumci Foto: FB Muzej Ponišavlja PirotU filmu učestvuje više od 60 glumaca i 400 statista. Za njega je, prema rečima autora, izrađeno oko 500 kostima.

Zonu Zamfirovu u nastavku čuvenog filma glumi Brankica Sebastijanović, dok je u ulozi Maneta Milan Vasić. Scenario za film pisali su Ivana i Miroslav Mitić, dok je za kostime zadužena Jelena Stokuća, a za scenografiju Aleksandar Denić.

"Vrati se, Zone" - tizer

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dusan dojcinovic

    18:31 // 11. 9. 2016.

    Toj zone zamfirce!?"

  • Младен Стојановић

    21:59 // 9. 9. 2016.

    Razjasnilo se ili ne, to se zove umetnička sloboda. Medjutim mene lično plaši da će ovaj film samo javnost odvojiti od prave i istinite priče o Zani Zamfirovoj. Da li ste znali da postoji grob prave Zone Zamfirove u Beogradu, gde je pobegla sa Kosova za vreme drugog svetskog rata?

  • nislija

    13:49 // 9. 9. 2016.

    Zasto se niko nije zapitao zasto je Sotra odbio da rezira film i zasto su glumci iz proslpg filma odbili da glume? Postoje tu mnoge stvari koje ce se kasnije razjasniti a inace ovaj film je samo uvreda na lik i delo Stevana Sremca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: