Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 22. 8. 2022.

| Zabava

Počinje 32. "Roštiljijada" - skare se zagrevaju, brine najavljena kiša

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20220822_090021
Svečano otvaranje večeras od 22:15 uz nastup Jelene Karluše; foto: M. M.

Za razliku od prošle godine, kada se na dan otvaranja Roštiljijade nije znalo da li će Krizni štab odobriti njeno održavanje, sada organizatori nemaju takvih briga, ali ono što može da pokvari početak 32. festivala roštilja jeste kiša koja se najavljuje za večeras. Za početak Roštiljijade spremni su i ugostitelji, kojih je mnogo više nego pre godinu dana, a, kako kažu, očekuju i mnogo više posla, kao i bolju posetu.

Novina u odnosu na prethodne godine je i to što će koncerti umesto na Širokoj čaršiji, sada biti organizovani na Trgu, a svojim nastupom večeras, i pored protivljenja Leskovčana, Roštiljijadu će od 22:15 otvoriti Jelena Karleuša.

I dok ona po društvenim mrežama najavljuje veliki spektakl i ”popis stanovništva u Leskovcu”, ono što može da bude problem jeste kiša koja se najavljuje za večeras i to baš u vreme koncerta. 20220822_090855 Bina još nije spremna; foto: M. M.

Poznato je već da su mišljenja Leskovčana podeljena oko Karleušenog nastupa, najviše zbog toga što će građani taj koncert morati da plate 20.000 evra, dok će za nastupe svih izvođača iz gradske kase biti izdvojeno 60.000 evra. Osim Karleuše, na 32. Roštiljijadi nastupiće i Jelena Rozga, Goca Tržan, Riblja čorba, Vesna Zmijanac i Piloti.

Prošlogodišnju Roštiljijadu obeležila su korona pravila, pa su na manifestaciju koja je najveći brend Leskovca mogli da uđu samo vakcinaisani ili oni sa negativnim testom. To se odrazilo i na ugostitelje koji nisu bili zadovoljni zaradom i uslovima, a pljeskavice su se mogle kupiti na samo nekoliko štandova.

Situacija se za 365 dana promenila, skoro 20 štandova polako se priprema za večerašnje otvaranje, a ugostitelji se nadaju da će ove godine Roštiljijada proteći kao pre pandemije virusa korona.

Bili smo prošle godine, bilo je neprijatno raditi. Očekujemo da se sve to već od večeras promeni, opet je ovo ona stara Roštiljijada. I broj štandova koji su postavljeni ukazuje na to da se očekuje dolazak velikog broja ljudi. U svakom slučaju srećni smo, polako zagrevamo skare i pozivamo ljude da dođu i probaju najbolji roštilj na svetu - kaže ugostitelj.

U Leskovcu je od subote zatvoren i saobraćaj u centru grada, a na to što narednih nedelju dana neće moći da otvore prozore od dima i buke žale se svi oni koji žive u blizini. 20220822_085711 Štandovi postavljeni, skare se zagrvaju; foto: M. M.

Sve je to lepo, ali za nas koji živimo u centru počinje pakao. Prozore ne otvaramo zbog dima, da bi stigli do svojih domova moramo da se probijamo kroz gužvu, a galamu i dreku slušamo do kasno u noć. Nadamo se da će neko nekada shvatiti da ovakve manifestacije ne treba da se održavaju u centru, već negde na periferiji, gde nikome neće smetati - žale se Leskovčani koji žive u centru.

Podsetimo, Roštiljijada je, i pored slabe posete, prošle godine proglašena najboljom turističkom manifestacijom u 2021. godini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Amanda

    17:01 // 26. 8. 2022.

    Rostiljijada je manifestacija koja se odrzava svake godine krajem avgusta, i afirmise spremanje kulinarskih specijaliteta sa rostilja. Za 7 dana trajanja ove manifestacije, poseti je veliki broj posetilaca sto iz Srbije, sto iz inostranstva, a takodje je prati niz kulturnih i zabavnih programa kao sto je karneval prilikom otvaranja rostiljijade sa velikim vatrometom, koncerti na trgu poznatih estr

  • HERRERA

    16:19 // 26. 8. 2022.

    Tradicionalna manifestacija za ponos juga Srbije!

  • Dusan

    08:01 // 26. 8. 2022.

    Leskovačka Roštiljijada je manifestacija sa dugom tradicijom. Za vreme Roštiljijade Leskovac poseti više od pola miliona ljudi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: