Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 6. 7. 2022.

| Zabava

Počinje karneval u Leskovcu - mažoretkinje, maskenbal, festival vatre, 30 grupa iz svih delova sveta

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Karneval-Leskovac-15-2019,-foto-Bojana-Antic
Svečano otvaranje večeras od 19:30; Ilustracija; foto: B. A.

Umetničkom radionicom za decu i karnevalom frizura na gradskom Trgu u Leskovcu večras od 19:30 biće zvanično otvoren 16. Međunarodni karneval, koji će trajati do subote 9. jula. Po rečima organizatora iz TOL-a, ove godine se očekuje dolazak skoro 30 grupa iz svih delova sveta, a za celokupnu organizaciju iz gradskog budžeta izdvojeno je 6,1 milion dinara.

Za razliku od 2020. godine kada Karneval nije održan i od prošle kada je održan u smanjenom kapacitetu, ove godine organizatori najavljuju da će se na leskovačkim ulicama i Trgu naći veliki broj pre svega dece koja će i ove godine učestovati u velikom dečijem maskenbalu.

Osim defilea mažoretkinja tokom 4 dana, koliko Karneval traje, biće birana princeza Karnevala, a biće održan Festival vatre koji tradicionalno privuče najviše pažnje. Završnog dana festivala ulicama Leskovca proći velika karnevalska povorka, a sve će biti završeno velikim vatrometom.

Velika povorka standardno kreće poslednjeg dana od 21 sat. Biće da kažem tri bine pored kojih će učesnici prolaziti, na Širokoj čaršiji, druga standardno preko puta Biblioteke i treće što je novina na Trgu, gde će Festival biti po prvi put održan. Očekujemo dolazak 29 grupe iz okolnih država, ali sa drugih kontinenata. Dolazi nam maska Aruba sa Karispkog festivla, biće tu i gosti iz Venecije sa jako skupim maskama. U svakom slučaju očekujemo da još jednom pokažemo da je Leskovac prestonica karnevala - kažu iz TOL-a.

Dodaju i da je Leskovac kandidat za domaćina generalne skupštine i godišnje konvencije Festivalskih karnevalskih gradova koja će biti održana u maju naredne godine.

Mi i Kolumbija smo kandidati za organizaciju i mislim da imamo veliku šansu. Dolaze svi članovi FECC-a, radiće prvu inspekciju i očekujemo da naredne godine bude između 150 i 190 gostiju sa svih meridijana. Do kraja godine ćemo imati još jednu inspekciju, tako da je pred Leskovcem velika karnevalska događnja. To traje sve 8 dana, mnogo značajna manifestacija, tako da ćemo dati sve od sebe da predstavimo sve turističke potencijale - kažu iz TOL-a.


Deo Bulevara zatvoren za saobraćaj

Od jutros u 8 sati pa sve do nedelje 10. juna, za saobraćaj će biti zatvoren deo Bulevara oslobođenja u Leskovcu, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće. Bulevar Leskovac Deo Bulevara će biti zatvoren do 10. jula; foto: M. M.

Osim tog dela, kako saopštavaju iz Turističke organizacije, saobraćaj će od Robne kuće do mosta na Veternici, biti zatvoren 8. jula od 18 sati do ponoći i 9. jula od 15 sati do ponoći, a u tom periodu autobusi neće saobraćati do stajališta "Jugoplastika" i "Robna kuća".

Saobraćaj će se za vozila u tom periodu odvijati alternativnim pravcima, a prema postavljenoj signalizaciji.

Program 16. Karnevala Leskovac

Sreda - 6. jul

19:30 Karnevalska umetnička radionica za decu

20:00  8. Karneval Frizura

21:15 Izbor princeza 16. Karnevala

21:40 Koncert Kreativnog stidija Avangarda

Četvrtak - 7. jul

19.00 8. Karneval ljubimaca

20:00 20. Dečiji maskenbal

21:20 8. Karneval mažoretkinja

21:45 Koncert plesnog kluba ”Step by step"

Petak - 8. jul

20:00 12. Dečja karnevalska povorka

21:20 11. Festival vatre

22:00 Koncert "Samba mentoc dance"

Subota - 9. jul

17:00 Prijem za predstavnike FECC-a

19:00 Prijem predstavnika karnevalskih grupa - Gradska kuća

20:30 Karnevalska četvorka - tradicionalno kolo karnevalista

21:00 16. Međunarodna karnevalska povorka

00:00 Karnevalski vatromet 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: