Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 27. 5. 2018.

| Zabava

“PozitivNI” festival uskoro u Nišu, program namenjen svim uzrastima

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
pozitivni festival
Prvi put festival traje 4 dana i održava se na dve lokacije; foto: PozitivNI

“Ulični” festival koji spaja sve vrste umetnosti počinje 31. maja i održava se na dve lokacije do 3. juna - u Dušanovoj ulici i parku Čair, a organizatori kažu da je namenjen svim generacijama. PozitivNI ove godine spaja sport i muziku, pozorište i izlete, a svi programi su besplatni.

Ovaj niški festival je nastao pre nekoliko godina, a oni koji su ga osmislili kažu da su time hteli da probude duh urbanog Niša, koji je devedesetih ostao zakopan u Dušanovoj ulici, koju starije generacije pamte po najboljim svirkama u gradu.

PozitivNI su tu da taj duh vrate gradu, u njegovu slavu, i na njegovoj slavi! Zapravo, termin održavanja festivala određen je tako da se poklapa sa datumom gradske slave - Danom Svetog cara Konstantina i carice Jelene koji se obeležava 3. juna - navode organizatori.

Novina ove godine je što će festival trajati 4 dana i to na dve lokacije - u parku Čair i Dušanovoj, a program je namenjen svim uzrastima i organizatori su uvereni da će svako pronaći nešto zanimljivo za sebe. Biće to spoj klasicizma i alternative, preplitaće se sport i muzika, pozorište i izleti, a dodaju da će kroz interakciju posetioci učiti o umetnosti, koju će kasnije i slušati.


Program festivala:

Dan 1: 31. maj "KlasičNI" – Park Čair, 18 do 22 sata

Prvi dan festivala će, kako najavljuju, posetioce vratiti u prošlost i dati im odgovore na pitanja - šta je to ostalo u istoriji, ko je to ostavio, kako je izgledalo, kako je zvučalo?

Sve možete saznati šetajući se Čairom, gde će biti postavljeni razni punktovi organizovani po istorijskim epohama, zatim kamerni sastavi, solisti i instrumentalisti, radionice, a okolo će šetati i glumci sa kostimima koji su nam stigli pravo iz klasicizma - najavljuju organizatori.

U večernjim satima će, dodaju, biti održan veliki koncert klasične muzike, kojim će zvanično biti otvoren ovogodišnji PozitivNI festival.

Dan 2: 1. jun "AlternativNI" – Park Čair, 18 do 01 sat

Drugi dan je rezervisan za modernu umetnost, a oni koji budu posetili festival moći će da se upoznaju sa stripom, grafitima, body art-om, alternativnim plesom, džez baletom, najavljuju organizatori, kao i da se oprobaju u svemu tome.

Uveče će na bini koja će biti postavljena u čairskom parku nastupati Irie FM i Zemlja gruva, a na bini "mostić" 10 bendova rok i alternativne muzike, koji su izabrani na konkursu.

Dan 3: 2. jun "RadosNI" – Park Čair, 10 do 20 sati

Program trećeg dana u parku je namenjen aktivnostima koje će zabaviti najmlađe, a organizatori najavljuju da će i ove godine nastupiti jedan od najpoznatijih jutjubera Yasserstain.

Organizovane su radionice različitog sadržaja, kao i celodnevni nastupi najmlađih muzičara, plesača, pevača, horova i orkestara - dodaju.

"NIški" – Dušanova ulica, 18 do 01 sat

Tog dana će u Dušanovoj ulici program biti usmeren na "oživljavanje duha" dobrog, starog, urbanog Niša iz osamdesetih godina, a organizatori kažu da time žele da pokažu mlađim generacijama kako je nekada ovo mesto izgledalo.

Biće organizovane izložbe stripova i ploča, zatim revija, a biće i slikara i portretista - navode organizatori.

Sa zalaskom sunca, kako najavljuju, publiku očekuju koncerti izuzetnih tribjut bendova – Amy's House (tribjut pevačice Ejmi Vajnhaus) i The GIFT (tribjut slavnom muzičaru Dejvidu Bouviju).

Dan 4: 3. jun "PrirodNI" – Park Čair, 10 do 20 sati

Poslednjeg dana festivala organizovaće veliki zajednički izlet u Čairu.

Biće to dan u znaku porodice, sporta i rekreacije, gde će svi posetioci moći da se igraju i zabave uz različite rekvizite i treniraju sa sportistima niških sportskih klubova koji će održati celodnevni trening sa posetiocima - kažu organizatori.

Pozivaju sugrađane da posete njihov festival, za koji je ulaz osmeh i pozitivna energija, da zajedno slave ljubav, sreću, umetnost, igru, sport i prijateljstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    14:00 // 27. 5. 2018.

    Super pa su originalni..

  • sanja

    13:08 // 27. 5. 2018.

    Svaka cast na organizaciji, treba da ih bude jos, Nis to zasluzuje!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: