Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 17. 1. 2017.

| Zabava

Pretpremijera filma “Vrati se, Zone” na jugu Srbije pre beogradske premijere

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Nastavak filma koji je poznat po južnjaškom akcentu; foto: promo materijal
Nastavak filma koji je poznat po južnjaškom akcentu; foto: promo materijal

Ljubavna priča između čorbadžijske ćerke i kujundžije biće nastavljena u drugom delu filma, skoro 15 godina nakon što je snimljen jedan od najgledanijih srpskih filmova “Zona Zamfirova”. Njihov bračni život će od 19. januara pretpremijerno moći da vide Vranjanci, Aleksinčani, Piroćanci i drugi sa juga Srbije.

Film “Vrati se, Zone”, govori o čaršijskim ogovaranjima, koja stavljaju na iskušenje Zonin i Manetov dotad savršen brak. Ljubavni par ovog puta igraju Brankica Sebastijanović i Milan Vasić, scenaristi su Ivana i Miroslav Mitić, dok je režija poverena Jugu Radivojeviću.

Kao u bajci, protagonisti se suočavaju sa nizom prepreka koje moraju da savladaju i antagonistima koje moraju da pobede da bi ostvarili svoje emocionalne i materijalne ciljeve. Oni se čas dopunjuju, čas sukobljavaju, dovodeći naše junake u niz dramatičnih situacija sa neizvesnim raspletom - piše u sinopsisu.

Radnja filma ponovo je smeštena u period između 1905. i 1908. godine, a producent Miroslav Mitić, koji je zaslužan i za prvi film, kaže da je kroz ljubavnu priču dočarana lepota naše zemlje u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi. Film Film će pre premijere u Beogradu pogledati oni koji žive na jugu Srbije; foto: promo plakat

Obuhvatili smo nekoliko krucijalnih porodičnih problema koji jednako tište mlade ljude i tad i sad. Uveren sam da će film na najlepši način promovisati porodicu i naše društvo – naglašava producent.

Glumac Milan Vasić je kazao da mu se čini da je uloga Maneta pisana upravo za njega i da u filmu ima tragedije, drame, komedije, akcije i srećan kraj, a to je sve što je potrebno za pravi, veliki film.


Termini prikazivanja filma

Vranjanci će prvi moći da pogledaju nastavak filma 19. januara od 18 i od 20 sati u Hali sportova, a potom će se 20. januara prikazivati u Aleksincu i Surdulici.

Film će pretpremijerno 21. januara gledati oni koji žive u Beloj Palanci i Pirotu. Istog dana prikazivaće se i u Centru kulture u Vladičinom Hanu od 16, 18 i od 20 sati. 

Nišlije će drugi deo “Zone Zamfirove” moći da gledaju od 25. januara u bioskopima “Cineplexx”“Vilin grad” i "Kupina" od 20 sati. Nakon premijerne projekcije film će biti na redovnim repertoarima niških bioskopa.

Premijera filma “Vrati se, Zone” biće održana 24. januara u Sava centru. Nakon toga film će moći da vidi publika širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, a organizatori najavljuju i premijere u evropskim gradovima. Kažu da je ovo prvi domaći film koji će se istovremeno prikazivati na inostranom i domaćem repertoaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • veljko živković

    12:00 // 23. 6. 2017.

    Улоге: Бранкица Себастијановић Зона, Милан Васић као Мане, Љиљана Стјепановић као Доке, Марина Ћосић као Калина, Милан Лане Гутовић као Хаџи Јордан, Горица Поповић као Перса, Никола Стошић као Манулаћ, Никола Ристановски као Хаџи Замфир, Марија Стокић као Гена, Милан Калинић као Лепи Перица, Душан Матејић као Коте, Ива Стефановић као Неда, Александар Ристовски као Поте, Љиљана Драгутиновић као Је

  • Kate Smith

    19:29 // 28. 1. 2017.

    Sve mi je bilo jasno nakon prvih par minuta kad sam u filmu, cija radnja se desava 1905. godine u Nisu, videla devojke sa silikonima... Mislim da je ovo jedan od najlosijih srpskih filmova.

  • Nišlijka

    13:44 // 18. 1. 2017.

    Sjajno! Ni onaj prvi nije ništa valjao, sa sve beogradskim akcentima i preforsiranim evropskim manirima, mogu tek da mislim na šta će ovo da liči.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: