Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:11, 5. 3. 2023.

| Zabava

"Princ od Vranje" drugi na takmičenju za predstavnika Srbije na “Evroviziji”

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti

Princ od Vranje - Cvet sa istoka

Najviše glasova publike na Pesmi za Evroviziju dobio je kantautor iz Vranja Stefan Zdravković, poznatiji pod umetničkim imenom "Princ od Vranje", ali to mu nije bilo dovoljno da sa svojom pesmom Cvet sa istoka bude predstavnik Srbije u Liverpulu. Prvo mesto, zahvaljujući glasovima stručnog žirija, osvojio je Luke Black sa pesmom Samo mi se spava.

SMS glas Publici se najviše svidela pesma "Princa od Vranje"; foto: T. T. Malo je nedostajalo da jug Srbije dobije predstavnika na najvećem evropskom muzičkom takmičenju Evroviziji. Stefan Zdravković, profesor norveškog jezika po struci, dobio je najviše glasova publike koja je glasala SMS-ovima, ali nije imao i najveću podršku stručnog žirija. Na pesmi je radio sa kompozitorom Dušanom Bačićem i producentom Dejanom Nikolićem.

Ona je spoj sevdaha, popa i roka... Dušan Bačić je iz duše izbacio i tekst i muziku i desila se ta hemija zbog koje i sarađujemo - rekao je Zdravković ranije.

U finalu Pesme za Evroviziju nastupio je i Nenad Osmanović iz Pirota, koji je sa Aleksandrom Simićem kao Duo grand otpevao pesmu Viva la Vida. Ovaj duo bio je 14. u finalu.

Ove godine, Eurosong će biti održan u Areni Liverpool. Polufinalne večeri planirane su 9. i 11. maja, a finale je zakazano za 13. maj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    07:15 // 7. 3. 2023.

    Pa, kad je znao sta se trazi a on nije to,sto se uopste prijavljivao ?
    Mani se muzike i komentarisanja, predji na poljoprivredu !

  • Kolovrat

    17:26 // 6. 3. 2023.

    Stefan je predivno, harizmatično, emotivno biće. Ko zna zna. Pesma, koreografija, scenografija, odabir saradnika, već sam po sebi gadja u genetski kod, a da ne mislim, naravno, na Osmansko carstvo nego mnogo dublje. Ja se iz Niša ponosim takvim momkom. Neka nam je na čast i samo hrabro dalje.

  • Jovan Mišić

    10:41 // 6. 3. 2023.

    Što se mene tiče Princ je pobednik jer ga je publika Srbije izglasala a kad se osvrnem u komšiluk kakve pesme će biti tamo i bolje što ne ide jer bi se samo nervirao što nema tako odvratnu pesmu za takmičenje.
    Sada se ne traži umetnička pesma već neki bezvezni performans za koga treba prevodilac šta je tzv pesnik hteo da kaže!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: