Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 20. 12. 2016.

| Zabava

Prokupčanin ukrasio kuću i dvorište kao iz bajke

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
najokicenija kuca u prokuplju foto lj.m. 4
Kuća i dvorište kao novogodišnja bajka; foto: Lj.M.

Dekorisana sa više hiljada sijalica, raznih ukrasa i svetlećih figura, porodična kuća Gorana Milanovića važi za jednu od najukrašenijih kuća ne samo u Prokuplju, već i u čitavoj Toplici.

Ova naizgled obična kuća u prokupačkom naselju Jabukar sa prvim večernjim satima pretvara se u pravu čaroliju kakva se samo može videti na filmovima i koja ulepšava, ali i uveseljava komšiluk i brojne građane za novogodišnje i božićne praznike.

Čak 6 dana je trebalo Milanoviću, koji privremeno živi i radi u Danskoj, da okiti kuću po svom ukusu. Većinu detalja je osmislio sam, mada priznaje da je neke stvari oko ukrašavanja video i poneo iz zemlje gde živi i radi već četrdesetak godina i gde se, bar prema njegovim rečima, tradicionalno kite dvorišta za novogodišnje praznike.

U Danskoj sam nabavio sijalice, razne figure, kablove. Ni sam ne znam koliko je stotina metara kabla potrošeno i koliko sijalica. Punih 6 dana mi je trebalo da sve okitim ovako kako sada izgleda – tvrdi Milanović.

Osim dekoracije na fasadi, krovu i ogradi, Milanović je raznobojnim sijalicama okitio letnjikovac, ljuljašku, ukrasno drveće u dvorištu. Od svoje kuće je napravio dom iz bajke, zbog čega prolaznicima, naročito onim mlađim, zastaje dah kada prođu ulicom.

Mališani iz ulice, ali i svih delova grada svakodnevno dolaze da se fotografišu pored Deda Mraza i ukrasnih dekoracija.

Lampice raznih boja, most, fontana, sve se to sliva u jednu celinu i čini kuću i dvorište nestvarnim. Tvrdi da se oduvek trudio da se njegovo dvorište u kome nalazi mir i spokoj, razlikuje od ostalih.

Ove godine sam uložio dodatni napor da kuću okitim još lepše nego prethodne. Želim da doteram sve sitnice i obogatim dekorativni materijal da bi sve ovo izgledalo još lepše – tvrdi Milanović.

Želi da ukrašavanjem svog doma doprinese prazničnoj atmosferi kako u svojoj ulici, tako i u čitavom gradu.

Novogodišnje sijalice svetleće na kući porodice Milanović, kako kažu, do dočeka pravoslavne Nove godine, 13. januara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VOJCA

    17:15 // 2. 1. 2017.

    Ja i ovako ne mogu da platim za bojler i svetlo u kuci ;-) Kad bi ovako ukrasio Gospoda iz elektricnog bi mi strujomer skinula ;-) BRAVO MAJSTORE STVARNO JE SVECKI ;-)

  • NENAD BOZIC

    10:37 // 21. 12. 2016.

    Privremeni rad u Danskoj(40 godina) i nije bas privremen..U svakom slucaju lepo je videti neku vest u duhu novogodisnjih praznika.

  • Milan Rakic

    10:05 // 21. 12. 2016.

    Bravo gazda Gorane...Sto bi rekli, ima se -moze se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: