Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 12. 10. 2023.

| Zabava

Proslava 10 godina niškog benda "Dexter" uz "jam session" nakon koncerta 

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Dexter bend
Jubilej niškog benda u rodnom gradu; foto: Dexter, promo

Svojim popularnim autorskim pesmama, ali i novim sa nadolazećeg dvostrukog albuma, niški rok bend Dexter obeležiće 10 godina rada u nedelju, 22. oktobra od 20 sati u klubu Istina Mašina. Koncert će biti besplatan, a nakon svirke publika će imati prilike da improvizije na bini i sa članovima benda zajedno stvara muziku u momentu.

Dexter je osnovan 2012. godine, a organizatori koncerta ističu da su pažnju publike stekli originalnim i energičnim nastupima, koji su muzičku karijeru započeli spontanom saradnjom gitariste Ivana Vukadinovića i pevača Aleksandra Božinovića.

Njihova muzička priča je obogaćena pobedom na Medijana Balkanrock festivalu 2015. godine što je označilo prekretnicu u karijeri benda. Dexter je snimio nekoliko numera pod producentskom palicom Rodoljuba Avramovića, a pesma "Bluz mrtvog čoveka" je osvojila srca publike i kritičara, čak i zaslužila emitovanje na MTV Adria televiziji - kažu organizatori koncerta.

Osim pesama po kojima su postali prepoznatljivi, bend će, kako je najavljeno, predstaviti i pesme sa nadolazećeg, dvostrukog albuma, koji će biti objavljen krajem godine.

Posle koncerta, svi posetioci su pozvani da se pridruže bendu na jam sessionu, gde će imati priliku da uživaju u improvizaciji i muzičkom stvaralaštvu zajedno sa sadašnjim i nekadašnjim članovima benda - kažu organizatori.

Podrška Dexter-u na nastupu biće još jedan niški bend Hazel, za koga organizatori ističu da je već dugo poznat na niškoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: