Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 7. 9. 2014.

| Zabava

“Provetravanje” donelo svež zvuk u Niš

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
plejboj
"Plejboj" nastupio posle 15 godina u Nišu; Foto: Vanja Keser

Ljubitelji alternativnog zvuka sinoć su u rovovima Niške tvrđave u okviru jednodnevnog festivala “Provetravanje“ imali prilike da čuju čak pet bendova.

Ovaj festival je održan po drugi put u Nišu, a njegov naziv predstavlja metaforičku aluziju na provetravanje ustajalog muzičkog okruženja.

Mini festival otvorio je bend iznenađenja, pirotski alternativni rok sastav “Big Bag”. Muzika ove grupe može se nazvati eksperimentom na polju modernog rok zvuka. Nastup u Nišu iskoristili su za promociju albuma “Broken”  za čiju se produkciju pobrinuo muzičar i kantautor Nikola Vranjković. 5 Bend "Kanda, Kodža i Nebojša" opet doneo svoj specifičan zvuk; Foto: Vanja Keser

Prvih sat vremena zvaničnog programa pripali su bendu “Kanda, Kodža i Nebojša” koji je svojim originalnim nastupom i dobrom energijom privukao stotine ljudi u rovove Tvrđave. Beograđani su preliminarno najavili i album “Volja za noć”  koji se očekuje krajem septembra, a koji će biti dostupan u onlajn i vinil izdanju.

Novosadski “Obojeni program”, upečatljiv po specifičnom vokalu Branislava Babića Kebre i žestokom rokenrol zvuku, potom je nastavio u sličnom maniru, a pesme “Kad se neko nečem dobrom nada” i “Svaka definicija gubitak je slobode”  bile su samo deo repertoara. 9 Rovovi u Tvrđavi ispunjeni publikom;Foto: Vanja Keser

Nakon petnaest godina ponovo je u Nišu nastupio bend “Plejboj”. Poslednji koncert koji je su održali u Nišu bio je 19. marta 1999. godine, a Nišlije ga pamte po tome što je bio jedan od poslednjih koncerata pre bombardovanja Srbije.

- Presrećni smo što smo ponovo u Nišu. Ambijent je bio fenomenalan i zadovoljni smo publikom i našom svirkom. Ekipa večeras je dobra jer se mi srećemo već duže vreme svirajući sličan žanr - rekao je Igor Perović, frontmen “Plejboja”.

Pesmom “Nije lako”, grupa “Plejboj” najavila je nove radove i reizdanja novih pesama kojima će se predstaviti na koncertima širom Srbije.

“Provetravanje” je zatvorio bend “Darkvud dab” koji poslednjih meseci aktivno svira širom Srbije. Nekoliko hiljada Nišlija ispratilo je njihov nastup koji je trajao skoro do zore.

14 Nastup "Darkvud daba" za kraj; Foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan

    16:21 // 8. 9. 2014.

    Darkwood je magija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: