Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 6. 12. 2017.

| Zabava

Prva džedajska konvencija za vikend u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
star wars
Niš za vikend grad džedaja; Foto: facebook.com/NiskiDzedajskiPokret

Maskenbali, revije, simulacije letenja, borba svetlosnim mačevima i improvizovani muzej figurica iz “Star wars” serijala, deo su džedajske konvencije koja se organizuje 9. decembra u Oficirskom domu u Nišu. Polovina prihoda od karata ide u humanitarne svrhe.

Ova žanrovska konvencija za sve ljubitelje fantastike održava se pod nazivom “Džedajkon” i jedinstveni je događaj u ovom delu Srbije. Organizatori iz niškog “Džedajskog pokreta” najavljuju “svemirski vizuelni događaj”.

Ovo je posvećeno ljubiteljima fantastike kroz sve oblike - stripovi, filmovi, knjige, tv serije. Onima koji vole japansku kulturu - anime, manga, ljubiteljima društvenih igara, kao i fanovima tehnologije – svetu video igara, animacije i grafike. Osim zabavnog, događaj će imati edukativni, inspirativni i humanitarni karakter, jer osnovna misija "Džedajskog pokreta" je - da pomaze drugima i učini ovaj svet boljim mestom - navode organizatori.

Jedan od najatraktivnijih delova, kako najavljuju niški džedaji, biće modna revija inspirisana Princezom Lejom, heroinom “Star wars” serijala i ikonom pop kulture. Kostimi će biti na prodaju, kao i figurice od gline inspirisane SF tematikom, koje će tokom konvencije praviti niški džedaji, a novac od njihove prodaje će, kako kažu, donirati NURDOR-u, kao i polovinu od prodatih ulaznica.

Biće izloženo i oko 500 kolekcionarskih “Star wars” i “Marvel” figurica, a “Majke džedajke” će spremati zdravu hranu. Kompletan program možete videti na Fejsbuk stranici Pokreta.

Celu manifestaciju organizuje niški “Jedi movement” sa čuvenom porukom Nišlijama.

Neka sila bude s tobom - poručuju.

Za posetioce do sedam godina ulaz je besplatan, za uzrast od 7 do 13 cena je 100 dinara, a za sve ostale cena karte za celodnevni program je 200 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prof dr CVETKO prvi

    14:10 // 7. 12. 2017.

    Neka uz vas bude "sila.... i nepravda" !

  • Haruki

    11:09 // 7. 12. 2017.

    Neka "majke džedajke" spreme nešto lepo.

  • M

    18:22 // 6. 12. 2017.

    Podržavam vaš program i na sledećim izborima, glasaću za vas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: