Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 23. 8. 2021.

| Zabava

Krizni štab dao "zeleno svetlo" za održavanje Roštiljijade - za ulazak neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan test

Autor:Marko MitićIzvor:Juže vesti
1 najveća pljeskavica roštiljijada 2019 foto bojana antić
Krizni štab konačno rekao DA Roštiljijadi; Ilustracija; foto: B. A.

Svega nekoliko sati pre svečanog otvaranja Roštiljijade, republički Krizni štab dao je dozvolu za održavanje manifestacije roštilja, saopšteno je na sajtu Grada Leskovca. Kako se navodi, da bi posetioci mogli da uđu u ograđeni deo prostora moraće da pokažu potvrdu o vakcinaciji ili o preležanom virusu korona ili negativan test. Biće postavljeno 11 kontrolnih punktova, dok će građani širom Leskovca na 4 punkta moći da besplatno urade brze antigenske testove.

Iako se već danima unazad užurbano radilo na organicaciji Roštiljijade, bez obzira što zvanično odobrenje čekalo, konačno je stigla dozvola koju su organizatori sa nestrpljenjem očekivali. Štandovi, bine počeli su da se montiraju još u subotu, od kada je za saobraćaj i zatvoren deo Bulevara oslobođenja.

Zašto se toliko dugo čekalo na odobrenje Kriznog štaba nije poznato, s obzirom na to da se širom Srbije održavaju manifestacije poput ”Beer festa” u Beogradu i ”Filmskih susreta” u Nišu. Ipak samo 6 sati pred zvanično otvaranje Turistička organizacija Leskovca je konačno dobila "zeleno svetlo" za održavanje Roštiljijade.

Turistička organizacija Leskovac je danas dobila zvaničnu saglasnost za organizovanje čuvene turističko gastronomske manifestacije Roštiljijade uz poštovanje svih epidemioloških mera - navodi se na sajtu Grada.

U odnosu na prethodne godine usled pandemije virusa korona, sada je deo na kome će Roštiljijada biti održana ograđen, a posetioci će moći da uđu na 11 obeleženih kontrolnih punktova. Razlog za takvu odluku je, kako su ranije saopštili organizatori, da bi Leskovčani mogli nesmetano da funkcionišu, ali i da bi se na ulazima radila provera da li su posetioci vakcinisani ili imaju negativan PCR ili antigenski test. testiranje - Roštiljijada Antigensko testiranje besplatno na 4 punkta, ulaz na Roštiljijadu na 11 kontrolnih punktova; foto: M. M.

Svaki punkt je jasno obeležen, opremljen sredstvima za dezinfekciju i maskama. Na punktovima će se vršiti kontrola posetilaca. Svi moraju pokazati potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o preležanom KOVID-u (ne stariju od šest meseci), potvrdu o negativnom PCR testu (ne starijem od 72 sata) ili imati narukvicu kao potvrdu negativnog brzog antigenskog testa. Na svakom punktu će u radno vreme od 8.00 do 01.00 čas nakon ponoći biti prisutni pripadnici obezbeđenja, zdravstveni radnici, kovid redari i pripadnici MUP RS - PU Leskovac - navodi se u saopštenju.

Antigenski testovi moći će da se urade na 4 punkta širom grada potpuno besplatno.

Prvi punkt se nalazi na parkingu Železničke stanice, drugi punkt je postavljen na keju kod Privrednog suda, treći punkt je instaliran na parkingu kod hale "Partizan", dok je četvrti punkt postavljen na prostoru dečijeg parka u u

Ulici Masarikov trg - saopštavaju organitatori.

Roštiljijada će svečano biti otvorena na centralnoj bini večaras od 20:45, a zatim će od 22 sata nastupiti Svetlana Ceca Ražnatović. Druge večeri nastupiće grupa "Kerber", dok je treći dan rezervisan za Željka Bebeka.

U četvrtak 26. avgusta publiku će zabavljati "Amadeues bend", a u petak 27. avgusta će na se na bini pojaviti Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš. Poslednje večeri muzičkog programa u subotu 28. avgusta nastupiće Ana Bekuta.

Manifestacija roštilja zvanično će biti zatvorena u nedelju, 29. avgusta.

Kontrola ulaska na prostor manifestacije svakodnevno će biti vršena na 11 kontrolnih punktova:

  • Kontrolni punkt 1: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicama Cara Lazara i Nikole Skobaljića (Istočni ulaz na prostor manifestacije) kod Tehnološkog fakulteta.
  • Kontrolni punkt 2: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom Ivana Milutinovića (Zapadni ulaz na prostor manifestacije) kod Privrednog suda.
  • Kontrolni punkt 3: Raskrsnica ulice Koste Stamenkovića sa ulicom Moše Pijade (Glavni južni ulaz na prostor manifestacije - ulaz za VIP goste i izvođače programa) kod Doma Sindikata.
  • Kontrolni punkt 4: Raskrsnica ulice Babičkog odreda sa ulicom Vojvode Mišića (Glavni severni ulaz na prostor manifestacije) kod Narodne biblioteke.
  • Kontrolni punkt 5: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom Masarikov trg (Severni ulaz i požarni put za ulaz na prostor manifestacije) kod objekta Unca.
  •    Kontrolni punkt 6: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom 11. oktobra (Južni ulaz i požarni put za ulaz na prostor manifestacije) kod objekta hotel "Dubočica".
  • Kontrolni punkt 7: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom 7. jula (Južni ulaz na manifestaciju i izlaz ka prostoru sa eko toaletima) kod centra "Dezert".
  • Kontrolni punkt 8: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom Masarikov trg (Severni ulaz na manifestaciju i izlaz ka prostoru sa eko toaletima za radnike na štandovima sa ugostiteljskom delatnošću) kod objekta "Lili".
  • Kontrolni punkt 9: Ulaz na Bulevar oslobođenja i prostor manifestacije iz pravca trotoara kod objekta "Kristal" (Severni prilaz na pešačkom prelazu).
  • Kontrolni punkt 10: Ulaz na Bulevar oslobođenja i prostor manifestacije iz pravca gradskog trga kod objekta RK "Beograd" (Južni prilaz na pešačkom prelazu).
  • Kontrolni punkt 11: Ulaz na Bulevar oslobođenja i prostor manifestacije iz pravca gradskog parka kod objekta hotel "Beograd" (Južni prilaz između hotela "Beograd" i bivše Modne kuće).
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • emir

    10:29 // 24. 8. 2021.

    Najbolje se podmazala CECA .Za jedno vece uyela preko 3.500.000,00

    • Sima

      15:44 // 24. 8. 2021.

      Za 3.500.000je grad mogao da sve ulice napravi na ogledalo!Cecu ste vi Leskovcani platili i mi ostali sa vama od nasih doprinosa!Bojkotujte pevaljku

  • Sima

    08:54 // 24. 8. 2021.

    Koja farsa!kako ce da traze i kome potvrde kad je rostiljada na ulici.Kao kŠ dao zeleno svetlo!!Da nece mozda centar da ograde da bi trazili potvrde??

  • Batta

    08:11 // 24. 8. 2021.

    Ma važi. Sinoć si mogao da uđeš bez problema. Na 2-3 mesta je imao otvor na onoj ogradi i tako su ljudi masovno ulazili.
    Da ne pominjem da su na jedan test ulazili njih stotine...
    Ko na Guči, oni kontrolni punktovi bili tu samo da se kaže da postoje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: