Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:17, 8. 3. 2018.

| Zabava

Ruski film “Led” sa Milošem Bikovićem premijerno u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Led film
Film "Led" na velikom platnu niških bioskopa; foto: printskrin trejler

Emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampionka u klizanju, u kojoj jednu od glavnih uloga ima srpski glumac Miloš Biković, ove nedelje se našla na repertoaru niških bioskopa “Cineplexx” i “Vilin grad”.

Od 8. marta će i Nišlije moći da gledaju film Led koji je inspirisan istinitim događajima. Glavne uloge tumače Ruskinja Aglaja Tarasova i sprski glumac Miloš Biković, koji poslednjih par godina ostvaruje zapažene uloge u ruskim filmovima.

Još od ranog detinjstva, Nađa je verovala u čuda. Zamišljala je kako istrčava na led uz ovacije publike i izvodi svoj najlepši ples. Zbog svoje vere i istrajnosti, ona postaje poznata klizačica - piše u opisu filma.

Ipak, na korak od najvećeg uspeha u karijeri doživljava ozbiljnu povredu i završava u invalidskim kolicima. Kada se vratila u rodni grad Irkutsk ponovo pronalazi svoje snove, a sve zahvaljujući snazi Sibira u njenoj krvi, kako piše u sinopsisu filma, ali i neočekivanoj ljubavi prema hokejašu Saši.


Ovogodišnji dobitnik Oskara u niškim bioskopima

Bioskopi “Vilin grad” i “Cineplexx” su bogatiji za još 3 nova naslova i na velikom platnu će moći da se pogledaju filmovi Skver, Oblik vode i Izgrednici.

Skver je film švedskog reditelja Rubena Ostlunda, koji je ove godine dobio Zlatnu palmu na Kanskom festivalu. Njegovo ostvarenje koje će biti prikazano u Nišu je, kako piše u opisu, otkačena i na momente urnebesna satira o svetu savremene umetnosti i muzeja. Postavlja pitanja o podeljenosti društva, uzimajući u obzir ličnu odgovornost i humanost.

U oba bioskopa će biti prikazan i ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji film, režiju, muziku i scenografiju - Oblik vode, a kažu da je to “bajkovita priča” smeštena u 1962. godinu i vreme Hladnog rata.

U tajnoj, visoko obezbeđenoj vladinoj laboratoriji, radi Elajza, koja vodi samotan i sputan život. Njen život se menja iz korena kada sa svojom koleginicom Zeldom otkrije tajni eksperiment unutar laboratorije - piše u sinopsisu.

Novi srpski film Izgrednici prati priču tri studenta, koja radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da pravljenje nereda vremenom dovodi do socijalne destrukcije.

Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama - navodi se u opisu.

Film je rađen po scenariju Đorđa Milosavljevića, a u režiji Dejana Zečevića.

Glavne uloge tri studenta pripale su glumcima Radovanu Vujoviću, Marti Bjelici i Mladenu Sovilju, dok lik njihovog profesora tumači Svetozar Cvetković.


U “Cineplexx”-u još dva nova naslova

Pored pomenutih filmova, bioskop “Cineplexx” je bogatiji za još 2 naslova, a jedan od njih je Kuća duhova, inspirisan stvarnom Sarom Vinčester, koja je prema legendi verovala da će ostati živa sve dok gradi svoju kuću.

Sniman je na autentičnoj lokaciji, što je filmskoj ekipi, zbog skučenosti kuće, bilo jako teško i komplikovano.

Sara je beskrajno i stalno gradila tu kuću, verujući da će je, ako prestane, duhovi ubijenih progoniti i na kraju ubiti. Kuću je gradila punih 38 godina. No, njena gradnja bila je pomalo bizarna s obzirom na to da se razna vrata i prozori otvaraju u zidovima ili jednostavno ne vode nikuda - piše u opisu.

Premijerno će 14. marta biti prikazan i film Tomb raider, a Anđelinu Džoli u ulozi Lare Kroft menja glumica Alisija Vikander.

Detaljnije informacije o repertoaru i kartama možete videti na sajtu bioskopa “Vilin grad” i “Cineplexx”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nedeljkovic Aleksandra

    13:10 // 21. 6. 2020.

    Prelep je film mizete li mi poslati video da ga pogledam jos jednom sa Bikovicem.

  • Jelena

    22:37 // 9. 3. 2018.

    Film je predivan, kao bajka.. i suze i smeh, predivno. Ja sam bas pod utiskom!

  • Ruska zelena planeta

    09:47 // 9. 3. 2018.

    Ruski film kao film nije toliko bitno kakav je vec to da nas Leonardo Di Kaprio ode u Ujedinjene Nacije. Samo da ne mora na Arktik i Antarktik i da obidje celu planetu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: