Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 22. 1. 2015.

| Zabava

Saveti "profesionalnog putnika" turistima u Nišu

Autor:S. J. Izvor:Južne vesti
turizam
U vodiču kroz Niš Dejvid piše i o Kazandžijskoom sokačetu (foto: davidsbeenhere.com)

Osam i po meseci nakon boravka u Srbiji, "profesionalni putnik" Dejvid Hofman na svom sajtu objavio je šta treba videti i raditi u turističkoj poseti Nišu.

Nis.jpg Dejvid Hofman ističe da je Niš mesto rođenja Konstantina Velikog (foto: davidsbeenhere.com)Otkada je ovaj 29-godišnji momak pre 7 godina osnovao sajt davidsbeenhere.com, na osnovu svog iskustva počeo je da podučava druge kako da samostalno putuju. 

Niš se nalazi u srcu Balkanskog poluostrva i treći je grad po veličini u Srbiji. To je mesto rođenja rimskog cara Konstantina Velikog, čoveka koji je zaslužan za okretanje Rimskog carstva hrišćanstvu - piše na početku Dejvidovog teksta o Nišu.

Onima koji svrate u Niš preporučuje da vide Tvrđavu, posete "Nišvil", svrate u Kazandžijsko sokače, obiđu "Ćele-kulu", Logor na Crvenom krstu, Narodni muzej.

U ovom vodiču kroz Niš ubrzo ćete saznati da je to grad sa haotičnim istorijskim prevratima kroz vekove, uglavnom mračnim, ali neosporno istorijski značajnim. Niš je pogodan grad za učenje o srpskoj istoriji i dobro je polazište iz kog možete posetiti najznačajnija antička nalazišta širom Srbije - piše Dejvid.

turizam Dejvid u Nišu kupio suvenirTuristima predlaže da iz Niša na dnevne izlete obavezno odu do Medijane, Feliks Romulijane, da posete Nacionalni muzej u Zaječaru, Leskovac i Knjaževac.

Kako je Dejvid doživeo Niš u aprilu, kada smo razgovarali sa njim, ali i ostale gradove Srbije, gde je boravio u maju, može videti njegovih 36.000 fanova na Fejsbuku i oko 27.000 pratilaca na Tviteru.

Osim tekstom o Nišu, Balkan predstavlja i pišući o najmodernijim restoranima u Beogradu, putovanju kroz Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, video snimcima o prenoćištima u Novom Sadu i Nišu, poseti Golupcu.

turizam Razlog zbog kog Dejvid Hofman preporučuje turistima posetu Leskovcu (foto: davidsbeenhere.com)Osim toga, potrudio se i da snimi video lekciju o osnovnim rečima i frazama na srpskom jeziku.

Na spisku država koje je posetio za 8 godina i o kojima iskustva deli sa svetom nalazi se oko 50 država sa 6 kontinenata među kojima su Andora, Argentina, Australija, Bolivija, Bugarska, Karibi, Amerika, Kolumbija, Kipar, Češka, Ekvador, Egipat, Estonija, Engleska, Grčka, Francuska, Gvatemala, Island, Irska, Italija, Jordan, Japan, Lihtenštajn, Malavi, Malezija, Malta, Meksiko, Moldavija, Maroko, Nepal, Peru, Poljska, Portugalija, Ruanda, San Marino, Španija, Šri Lanka, Svazilend, Tajland, Turska, Vijetnam...    

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • BoyNick

    06:31 // 25. 1. 2015.

    У смислу туризма, Ниш не треба посматрати као изоловано администратвно острво, већ као центар јужне и источне Србије, а ту већ има доста тога да се види: Ђавоља В, Јустинијана П. планине, бање...

  • lugi

    20:04 // 24. 1. 2015.

    Citam sta pisete...uzas ! Rio ima KARNEVAL,ISKRIVILA SE JEDNA KUCA U PIZI,izmislili DRAKULU , napravili od cokolade svetsku atrakciju,NI OD CEGA ATRAKCIJU PRAVE,a nama samo MOZAK FALI,ostalo imamo!

  • shaft

    18:23 // 22. 1. 2015.

    mediana se ne spominje jer nije zavrsena,aerodrom propao,a potreban turizmu.ipak,bolji smo od leskovcani,njih preporucuje zbog mesiste!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: