Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 4. 4. 2019.

| Zabava

"Šazam", "Bol", "Dambo" i hrvatska crna komedija na repertoarima niških bioskopa

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Dambo
Film stiže iz Diznijevog studija, slavi različitost, u njemu se neguje porodica, a snovi lete; foto: print screen/Youtube

Režiser Tim Barton rešio je da napravi igrani film od još jedne bajke. Ovog puta reč je slonu Dambu, a ovaj film Nišlije će počev od ove nedelje moći da pogledaju u bioskopima Cineplexx i Vilin grad.

Film stiže iz Diznijevog studija, slavi različitost, u njemu se neguje porodica, a snovi lete.

Vlasnik cirkusa (Deni de Vito) angažuje bivšu zvezdu Holta Fariera (Kolin Farel) i njegovu decu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismevanja u cirkusu koji se već bori za opstanak - kažu u niškim bioskopima.

Još jedan od noviteta na repertoarima niških bioskopa je i Šazam, avantura o dečaku kome je drevni čarobnjak dao moć da se po potrebi transformiše u odraslog muškarca sa nadljudskim moćima. Šazam Avantura o dečaku kome je drevni čarobnjak dao moć da se po potrebi transformiše u odraslog muškarca; foto: print screen/Yotube

Još uvek dečak u duši, Šazam otkriva svoju odraslu verziju čineći ono što bi svaki tinejdžer učinio sa supermoćima – zabavlja se s njim! Može li leteti? Ima li rendgenski vid? Može li izbaciti munje iz svojih ruku? Šazam isprobava granice svojih moći, ali moraće brzo ovladati njima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila zla - rekli su Cineplexx-u.

Hrvatska crna komedija Koja je ovo država prati suicidnog generala, ministra policije i grupicu penzionera - ljubitelja hrvaske fudbalske reprezentacije. Iz revolta prema vlasti, oni se odlučuju na opasan i nesvakidašnji korak iskopavaju Tuđmana, bivšeg predsednika Hrvatske. Srećan kao Lazaro Dvojica momaka odlučuju da isceniraju sopstvenu otmicu; foto: print screen/Youtube

Kroz film im postaje jasno da svaka odluka koju žele da sprovedu zavisi od političara, kojima je važno samo jedno - da ostanu na vlasti bez obzira na cenu koju treba platiti - navode u Vilinom gradu.

Autobiografija francuske književnice Margaret Dira Bol dobila je svoju ekranizaciju, koja je još jedna novina na repertoaru Cineplexx-a. I u Vilinom gradu ubuduće će se davati jedna drama sa tla Francuske, samo u koprodukciji sa Italijanima, Švajcarcima i Nemcima, a reč je o filmu Srećan kao Lazaro. Bol Film snimljen po autobiografiji Margaret Dira; foto: print screen/Youtube

Priča o poznanstvu dvojice mladića, Lazara, naizgled prostodušnog zbog svoje dobrote, i Tankredija, mladog plemića opterećenog svojom bogatom maštom. Njihovim životima u izolovanom pastirskom selu Inviolata vlada ozloglašena Marćesa Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Kada Tankredi zamoli Lazara da mu pomogne da insceniranju vlastite otmice, njihovo prijateljstvo se učvršćuje - kažu u Vilinom gradu.

Kompletne repertoare niških bioskopa možete pogledati na sajtovima Cineplexx-a i Vilinog grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: