Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 9. 10. 2018.

| Zabava

Sedma “Vurdijada” u Babušnici ove godine na otvorenom

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Ove godine na otvorenom
Ove godine na otvorenom; foto: TO Babušnica

Ljubitelji tradicionalne kuhinje i autentičnih jela, u subotu 20. oktobra po sedmi put moći će da uživaju u ukusu koji pruža vurda, jedinstven mlečni proizvod po kojem je Opština Babušnica postala poznata. Pored takmičenja u pripremanju vurde, na prostoru Sportskog centra održaće se i promocija leskovačke “Roštiljijade”, kao i smotra folklornih ansambala iz Slovenije, Bugarske i Srbije.

“Vurdijada” će se ove godine najaviti koncertom Ane Kokić, koji će se održati 19. oktobra, kaže direktor lokalne Turističke organizacije Milan Stamenković, a sutradan će za sve posetioce biti organizovan raznovrstan program.

Centralni događaj je takmičenje u pripremanju vurde, takođe biće takmičenje i u pripremi jela nacionalne kuhinje, a održaće se i promocija starih zanata, kao i gostovanje Turističke organizacije Leskovca, koja će promovisati “Roštiljadu” - kaže Stamenković.

Takođe, na centralnoj bini će se održati smotra folklora na kome će učestvovati ansambli iz Slovenije, Bugarske i Srbije, koji će pre nastupa prodefilovati centralnim ulicama Babušnice.

Ono što je ove godine drugačije u odnosu na ranije, je to što će se “Vurdijada” po prvi put organizovati na otvorenom, te će veći broj građana moći da prisustvuje.

Ove godine smo se odlučili da se manifestacija održi na Sportskom centru, ispred kupališnog kompleksa. Štandovi će biti natkriveni, a izradu štandova je kroz projekat finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Oni će nakon manifestacije ostati u trajnom vlasništvu Turističke organizacije. Do sada imamo prijavljenih preko 150 učesnika, a prijavljivanje je moguće do petka 12. oktobra - objašnjava Stamenković.

Predsednik žirija, dodaje Stamenković, ove godine biće Nenad Gladić, populani Lepi Brka.


Program manifestacije:

Petak, 19. oktobar

20:00 - Koncert Ane Kokić

Subota, 20. oktobar

12:00 - Svečano otvaranje

12:00-15:00 - Medjunarodna smotra folklora

15:00 - Promocija Turistističke organizacije grada Leskovca i Roštiljijade

16:00 - Proglašenje pobednika

17:00 - Zatvaranje manifestacije

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Bena

    11:40 // 18. 10. 2018.

    Hteo bih sa prijateljima da dođem na Vurdijadu, koji hotel mi preporučuje Turistička organizacija Babušnice, verovatno imaju u ponudi više hotela, čim imaju TO Babušnica.

    • Катинац

      08:04 // 19. 10. 2018.

      Ниси баш паметан. Ако си Пера Бена, онда си мртав, а ТО не подразумева ланац хотела, мало се едукуј па се јави!

    • Dobrodosao

      17:52 // 19. 10. 2018.

      Dobro nam dosao nazad,nisu dzabe tvoje kolege drzali minut cutanja u opstini tog dana kad si otisao,ipak si ostao u secanju kao jedan od kreatora politike u nasoj lijepoj Babusnici.Ceka te vurda s teletinu.:)

  • LuznicaninPfc

    20:29 // 14. 10. 2018.

    Za šta služi ona bina i prostor oko nje na starom igralištu ?
    A koliko košta iznajmljivanje montažne bine i ozvučenja svake godine po nekoliko puta ?

    • Катинац

      08:15 // 15. 10. 2018.

      Мандрле, иди у Општину и тамо питај!

  • Babusnicanin

    21:42 // 10. 10. 2018.

    Imamo novac za raznorazne koncerte,Ane i banane a nemamo da renoviramo puteve,kontejnere...dugujemo milione za vodu.U vreme kad su putevi bili bolji,kad smo imali hotel,Zvonacku banju...turisticke organizacije nije bilo a danas sluzi za pranje novca.

    • Babušničanka

      15:44 // 11. 10. 2018.

      Tako je, TO Babušnica služi za bogaćenje pojedinaca. Kad smo imali duplo više stanovnika, kad je bilo fabrika i para, živelo se lepo i bez TO. Sad se hiljade evra daju za pevaljke i binu, a binu već imamo u parku, hleba i igara za ovce. I te natkrivene štandove što ne daju prodavcima na pijaci nego ih prisvajaju za manifestaciju koja se održava jednom godišnje. Narod ćuti i trpi, a oni se bahate!

    • Babusnicanin

      16:54 // 11. 10. 2018.

      Hvala opstinskim botovima na minusima...ali svi pamtimo i svi znamo sta je danas...svaka vest u velikim medijima bude o kriminalu u Babusnici...nadam se da ce neko zavrsiti u buvari pa da se zamislite.

    • Istorija se ponavlja losim djacima

      22:10 // 19. 10. 2018.

      Nekad je bilo hleba i igara a danas vurde i Ane Kokic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: