Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 3. 10. 2022.

| Zabava

Sinergija niškog zvuka i beogradskog vokala iz benda "E-play" u pesmi "Zajedno"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
spot
Novi spot i pesma; foto: Timbicus

Niški duo ZeroTwo objavio je spot za pesmu Zajedno koju krasi jedan od najprepoznatljivijih vokala beogradske alternativne scene - Maja Cvetković, frontmenka sastava E-play. Nišlija Luka Radulović ističe da je poruka pesme sloboda, ali i udruživanje u trenucima bilo kakvog nezadovoljstva.

Buntovni ton sa prepoznatljivim ženskim beogradskim vokalom polako pridobija simpatije niške publike. Kako duo ZeroTwo u svom sastavu nema vokalistu, Radulović je istakao da je saradnja sa Majom Cvetković nastala iz kritike koju im je uputila. spot2 Niški duo ima novu pesmu; foto: Privatna arhiva

Kada smo bili na festivalu "Bunt", Maja, koja je bila u žiriju, nam je u jednom trenutku rekla da nam nedostaje vokal. Dobili smo nagradu i nakon nekog vremena, pozvali smo je i rekli da je sada trenutak za to i da nam se pridruži pošto nemamo vokal - rekao je Radulović.

Poruka u pesmi je više, i kako kaže, svako je može shvatiti na svoj način. Ipak, suština je da bi trebalo Zajedno.

Treba zajedno u svakom mogućem smislu. Od mikro do makro nivoa, od nezadovoljstvu vlašću, do ličnih nezadovoljstava - objašnjava on.

Spot koji je snimljen u niškom studiju, prema njegovim rečima, predstavlja blagi omaž delu Majstor i Margarita, zbog ljubavi prema magijskom realizmu, dok je tekst radila Cvetkovićeva.

Scenario za sport je bio više estetski izbor, a ne nosilac nekog značaja, pogotovo ne u sinergiji sa pesmom - kaže muzičar.

Inače, bend je nastao 2017. godine u Nišu, a rame uz rame sa Radulovićem stoji i di-džej Miroslav Petković. Pesmu i spot možete poslušati i pogledati na kraju teksta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: