Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 24. 10. 2016.

| Zabava

Ska i rege zvuk u klubu “Feedback” u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
proces
"Proces" obećava dobru svirku; foto: FB strana "Proces"

Niški “Proces” i makedonski “Superhiks” udružiće trube i svoj prepoznatljiv balkanski rege zvuk na zajedničkom koncertu 28. oktobra, od 23 sata u klubu “Feedback”.

“Proces” je ska, rege, pank bend iz Niša, nastao 1995. godine. Mnogo koncerata, nastupa i nekoliko spotova, kako kažu, obeležilo je njihovu dosadašnju karijeru. “Dušanova ulica” je naziv njihovog prvog albuma koji su izdali 2003. godine i sa njega su se izdvojile pesme i spotovi numera “Dušanova ulica”, “Novac”, “Moj san” i “Bezbrižno”.

Drugi album nosi naziv “MySka Pesma” i izašao je 2009. godine. Neke od pesama koje su se istakle su “Ja sam tu”, zatim obrada pesme “Nikog nema” niškog benda “Danilov doživljaj Beča”, kao i numera “Rio” koja je emitovana na MTV-u.

Nastupali su na mnogim festivalima poput Nišvila, Gitarijade, Urban Demo Fest-a, Exit-a, Nisomnie, a samostalno su nastupali i u Domu omladine u Beogradu.

“Superhiks” je makedonski bend nastao devedesetih godina, a osnovala su ga tri srednjoškolska prijatelja Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov. Kažu da je njihova muzika melodičan i pevljiv balkanski ska, sa karakterističnim trubama.

Do sada su delili bine sa najpoznatijim svetskim izvođačima kao što su Manu Chao, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito and Tarantula, Henry Rollins i drugi. Prvi album izdali su 1998. godine pod nazivom “Music for happiness and sadness”. Dve godine kasnije izlazi i njihov album “Čekaj be vikam…”. Treći studijski album izdali su 2008. godine pod nazivom “And now...what?”, a nakon toga 2012. godine album “Africa”.

Objavili su i live album 2006. godine koji nosi naziv “Live in Skopje” sa svog, kaku kažu, najvećeg koncerta, a album je u roku od 7 dana rasprodat. Nagradu za najbolji makedonski bend osvojili su tri puta (2001, 2002. i 2004. godine).

Podsetimo, niški “Proces” je prošle godine u klubu “Feedback” proslavio 20 godina postojanja. U niškoj Tvrđavi nastupali su sa bendom S.A.R.S. a bili su i domaća podrška njujorkškom ska bendu “The Toasters”.

Karte po ceni od 300 dinara se mogu kupiti na ulazu u klub “Feedback”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: