Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 28. 2. 2024.

| Zabava

Ska na "niški način", tribjut "Nirvane" i "KUD Idijota" ovog vikenda

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Atmosfera u AKC FUZZ_ privatna arhiva_ Aleksandar Mijalkovic
U petak Nirvana u subotu Proces; foto: Aleksandar Mijalković

Nastupi KUD Idijoti tribjut benda Lutke na koncu, novosadskog benda Son Of A Gun koji izvodi hitove granž benda Nirvane u petak, 1. marta, kao i čuvenog niškog ska/rege/pank grupe Proces u subotu, 2. marta, očekuju Nišlije. Beograđani će svirati u klubu Feedback od 21 sat, dok će novosadski bend svirati od 22 sata u klubu Istina Mašina, dok će Nišlije takođe od 22 sata biti u AKC Fuzz-u.

Trio sastavljen od iskusnih muzičara sa, kako organizatori napominju, misijom da pesme KUD Idijota i dalje održe u životu, interpretiraće pesme koje su obeležile pank scenu nekadašnje Jugoslavije, a sledećeg dana će takođe svirati na jugu Srbije, u leskovačkom klubu Šefild.

Lutke na koncu nastale su iz poštovanja, nostalgije i najvećeg divljenja prema kultnom pulskom bendu koji je uticao na razvoj naše punk scene i (sup)kulture. Iza sebe beleže više od stotinu uspešnih nastupa po čitavom regionu, od Zagreba, Pule, Rijeke, Splita, preko Novog Sada, Beograda, Niša, Nikšića, Sarajeva - kažu organizatori.

Sat vremena nakon što počne koncert počne koncert u Fedback-u, na binu Istina Mašine popeće se Nirvana Real Tribute - Son Of A Gun, koji će u Nišu svirati prvi put, a povod njihovog dolaska biće obeležavanje 30 godina od tragične smrti Kurta Kobejna.

Son Of A Gun su sastavljeni od muzičara koji su već godinama na muzičkoj sceni, a od 2019. godine pokreću projekat Nirvana Real Tribute, sa kojim zatim nastupaju širom regiona. Posle dve zapažene balkanske turneje, po prvi put dolaze u Niš, tako da očekujte veče puno hitova sa svih Nirvaninih izdanja - navode organizatori

Narednog dana nastupiće popularni ska bend Proces, koji je koncert imao novembra 2022, a poput tadašnjeg koncerta kada su sugrađanima predstavili novu pesmu Mislim na tebe, novim singlom Uzalud najavili su novi koncert.

Grupa Proces postoji od 1995. godine i naredne godine proslaviće jubilej od 30 godina postojanja i svrstavaju se u pionire ska muzike u Srbiji, a za sebe smatraju da su toliko dugo na sceni jer ih muzika koju sviraju i dalje čini srećnima.

Ovo što mi radimo je čista ljubav prema muzici, nema materijalnih dobitaka. Svaka naša svirka je poklon ljubiteljima muzike za ples. To je muzika koja je bila popularna pre 30 godina, a nestala sa radara 2000-ih godina. Mi smo ostali uporni i to je nešto što nas čini srećnima sve ove godine - rekao je frontmen Milan Krajnalić pre povratničkog koncerta.

Pored Milana Krajnalića, u petak nastupiće i Aleksandar Z. Dimitrijević koji će zadužiti bas gitaru, Nikola Ristić gitaru, Dragan Gale Stoiljković bubanj, Filip Stipsić saksofon i Nikola Stojanović trombon.

Ulaznice za Lutke na koncu će se prodavati na ulazu u klub, po ceni od 800 dinara, dok se karte za Son Of A Gun mogu se naći u prodavnici ploča Vintage šopu po ceni od 600 dinara, dok će na ulazu koštati 700 dinara, a ulaznice za nastup Procesa prodavaće se po ceni od 300 dinara na ulazu u AKC Fuzz.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: