Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 26. 10. 2020.

| Zabava

Sotirovski postala "Dama godine", jedan od kriterijuma - otmeni maniri

Autor:S. J. Izvor:Južne vesti
Dame godine 2020
Ove godine dvanaest dama i džentlmena godine; foto: Dejan Pantić

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski jedna je od dvanaest ovogodišnjih dobitnica i dobitnika nagrade na ceremoniji “Dama i džentlmen godine - region”, održanoj 24. oktobra u hotelu “Tonanti” u Vrnjačkoj banji. Na izbor dobitnica priznanja “Dama godine”, kažu organizatori, ne utiče oblast kojom se kandidatkinje bave, već je važno da, osim uspeha, poseduju i sofisticirano damsko ponašanje.

"Reč dama je lepa, sofisticirana i decentna, kao i značenje koje nosi. Sa tim u vezi, od dobitnica priznanja se očekuju prefinjen stav, istančan ukus, otmeni maniri, umerenost u reakcijama i ponašanju", piše na sajtu "Prvog kluba dama", čiji organizacioni odbor bira nagrađene.

Sotirovski je za ovu nagradu bila nominovana i prošle godine, ali tada, kažu organizatori, zbog poslovnih obaveza nije bila u mogućnosti da je primi.

Koliko joj je ovo priznanje značajno, novinari Južnih vesti od gradonačelnice nisu čuli jer je, kako kaže njena portparolka, trenutno je na putu, ali je o svom zadovoljstvu juče govorila gostujući na televiziji Belle Amie.

Ponosna sam na nagradu, ne zbog sebe, već zbog Niša, naših građana i promocije našeg grada - rekla je Sotirovski u Jutarnjem programu.

Na njenoj zvaničnoj Fejsbuk strani objavljeno je da se nagrada “Dama godine” dodeljuje istaknutim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života za rad, društveni doprinos i stvaralaštvo, čime se promoviše ideja rodne ravnopravnnosti i položaja žena u društvu.

Dragana Sotirovski dobitnica Nagrade “Dama godine” Ponosna sam na nagradu, ne zbog sebe, već zbog Niša, naših građana...

Objavljuje Dragana Sotirovski - Dragana Sotirovski Zvanična stranica u Nedjelja, 25. listopada 2020.

Ovog oktobra dame godine postale su i direktorka Serbia Fashion Week-a Anita Ivković, ministarka poljoprivrede Slovenije Aleksandra Pivec, vlasnica kozmetičkog brenda “D&D kozmetik” iz Pariza, najmlađi magistar prava u Srbiji Tamara Rogović, profesorka političkih nauka Marija Đorić, pravnica i pokretač peticije za usvajanje zakona o socijalnom preduzetništvu Danijela Maletić i direktorka Zavoda za turizam, kulturu omladinu i sport Tina Novak Samec iz Slovenije.

“Džentlmenima godine” na ceremoniji dodele nagrada prozvani su direktor kompanije Tigar DOO iz Pirota Vladimir Ilić, estradni menadžer Saša Matejić, Dejan Petrović iz Big Benda i vlasnik jedne od najvećih plantaža i vinarija u Sloveniji Darinko Ribolica.

direktor Tigra Vladimir Ilić Jedan od džentlmena godine, direktor "Tigra" Vladimir Ilić; foto: zvanično saopštenje KompanijeIz “Tigra” su se, povodom “prestižne nagrade”, oglasili saopštenjem sa Ilićevom izjavom.

Iza uspeha svakog muškarca stoji marljiv i posvećen rad žene. Ovom prilikom želim da izrazim duboku zahvalnost svojoj supruzi i saradnicama u kompaniji, jer bez njihove pomoći i rada ni ova nagrada ne bi imala pun smisao i značaj. Žene su bolji, lepši i odgovorniji deo našeg društva i zato ću se i u budućnosti čvrsto zalagati za jačanje položaja žena u privredi – rekao je Ilić.

Dodele ovih nagrada organizuju se dva puta godišnje – u proleće događaj je evropski, a u jesen regionalni, pojašnjava producent Dejan Pantić.

U oba slučaja laureate bira organizacioni odbor Prvog kluba dama, a njegove članice su žene iz javnog života koje su, kako piše na njihovom sajtu, "nezavisne, kulturno i intelektualno obrazovane, uspešne na poljima delovanja, ali i žene iz društvene sredine i preduzetnice koje nisu imale prilike da se javno eksponiraju zbog stalne životne trke, borbe i porodičnih obaveza, ali su uspele da zadrže onu suptilnu stranu svoje ličnosti, ženstvenosti i damskog ponašanja".

Titule dama i džentlmena obično dobije više desetina ljudi, ali je poslednjoj ceremoniji, kaže Pantić, zbog epidemioloških mera prisustvovao manji broj zvanica i nagrađen manji broj laureata.

Jedan od martovskih “džentlmena godine” u 2020. bio je Ivica Dačić, a u 2019. godini – gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.


Priznanje “Jaka žena” direktorki Sigurne kuće

Uoči ceremonije “Dama i džentlmen godine” održana je druga konferencija “Jaka žena” na kojoj se priznanja dodeljuju ženama iza kojih stoje zavidni rezultati, a nalaze se u senci javnosti.

Organizatori kažu da je cilj upoznati svet sa njihovim uspesima i humanitarnim aktivnostima.

Jedna od dobitnica ovog priznanja je direktorka Sigurne kuće u Nišu Sonja Šćekić.

Ostale laureatkinje su specijalista pulmologije i hiperbarične medicine iz Republike Srpske Snežana Kutlešić Stević, direktorka muzeja Nikola Tesla Ivona Jevtić, vlasnica turističke agencije Aerotours Lidija Stanković, majka dečaka sa De Gručijevim sindromom Tanja Živković iz Republike Srpske, vlasnica etno domaćinstva Šekler na Rudnom Milijana Šekler, novinarka i voditeljka kultne emisije “Ni crno ni belo” na KCN telelviziji Violeta Dimitrić i marketing menadžerka Jovana Stanisavljević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Živko

    20:35 // 27. 10. 2020.

    Pa, nije ona samo "dama", Sotirovski je i vitez, pazite pa to retko ko može da se pohvali da si dama i da si vitez, samu sebe može da spasava od zmaja.

  • Gordana Tasic

    13:07 // 27. 10. 2020.

    Zašto niko od "dama i gospođa" i "džentlAmena" sa slike NE NOSI MASKU????!!! Zar ne postoji ZAKONSKA OBAVEZA NOŠENJA MASKE za SVE u ZATVORENOM PROSTORU???

  • Petar

    12:28 // 27. 10. 2020.

    Digli glas bivsi Radikali koji jos nisu progledali,SpS kao i njihovi prijatelji.Ona je osoba koja gleda ka zapadu ko i 90% gradjana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: