Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 22. 12. 2021.

| Zabava

Stanari zgrade u Knjaževačkoj ukrasili ulaz novogodišnjom dekoracijom, dele deci i paketiće

Autor:T. Tasić, T. RadovanovićIzvor:Južne vesti

Ukrašen ulaz zgrade u Knjaževačkoj - MoJo JV

Novogodišnju dekoraciju na ulazu zgrade u Knjaževačkoj ulici u Nišu stanari su sami postavili, a 29. decembra podeliće deci i paketiće. Zgradu ne ukrašavaju samo pred praznike, već se trude da uvek bude sređena, pa imaju i likovni atelje i malu teretanu. Prvi upravnik zgrade Zvonimir Vasković kaže da je ideja da svima bude lepo, ali i da deca na vreme steknu stambenu kulturu i empatiju.

Sa ukrašavanjem su počeli pre nekoliko godina, od prošle godine Deda Mraz deli deci paketiće, a sada će organizovati i žurku za decu, za koju već imaju i donatore.

Pridružila nam se vlasnica picerije koja će da donira, spremićemo nešto i mi, jedna mama će da bude dežurna, da pušta muziku, da se deca druže i da pravovremeno radimo na njihovoj socijalizaciji i stvaranju elementarne, a i stambene kulture - kaže prvi upravnik Zvonimir Vasković.

zgrada likovni atelje Imaju i likovni atelje; foto: T. T.Upravo socijalizacija dece pokrenula ih je da sređuju i ukrašavaju zgradu, kao i da organizuju razne aktivnosti, ali i žele da u lepom prostoru uživaju i oni i gosti koji im dolaze.

Želimo da sitnicama poklonimo pažnju i pokazujemo koliko one mogu da doprinesu da nam bude bolje. Valjda je lepše kad uđete u neki ulaz i vidite ovo nego kad uđete tamo gde ne možete da prođete od smeća. Kako kažu psiholozi - oko vas haos, haos i u glavi - navodi Vasković.

zgrada Žele da deca steknu stambenu kulturu i da se socijalizuju; foto: T. T.Trude se da enterijer bude uređen i prijatan tokom cele godine, pa su u podrumu zajedno napravili i mini-teretanu, likovni atelje i kutak za finansije, sami kreče, imaju i ogledalo, a na svakom spratu su slike koje su napravila deca.

Dosta toga smo uredili, bio je haos. Nismo imali nijedan protivpožarni aparat, nijedan hidrant, sve to smo sami odradili. Ofarbali smo i enterijer i sada samo održavamo - kaže sadašnji upravnik Radivoje Jovanović.

Vasković kaže da stanari 22 stana, koliko ima u zgradi, pomažu u skladu sa mogućnostima i koliko žele, kao i da su prolaznici oduševljeni i često iznenađeni.

Pored zgrade je i cvećara, pa mnogi prolaznici misle da je ulaz u nju zapravo ulaz zgrade jer imaju dosta cveća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Komunalna ?

    13:09 // 24. 12. 2021.

    I nasi u Vozdovoj 53 sa dvorisne strane ukrasili djubretom.

  • Pantelejac

    22:13 // 22. 12. 2021.

    Daju veoma lep primer svaka cast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: