Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 23. 8. 2021.

| Zabava

Sve spremno za početak Roštiljijade, ali se i dalje se čeka odluka hoće li je biti

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Roštiljijada
Štandovi i ograde postavljeni; foto: M. M.

Iako je Bulevar oslobođenja od subote zatvoren za saobraćaj, a u toku su i poslednje pripreme za početak Roštiljijade, i dalje nema zvanične odluke da li će se ta manifestacija održati. Gradonačelnik Leskovca rekao je da će sačekati saglasnost danas do 15 sati ili manifestacije neće biti, što potvrđuje i direktora TOL-a Nebojša Kocić koji je rekao da će u toku dana biti doneta konačna odluka da li će večeras početi festival roštilja. Ukoliko je bude, na Roštiljajadu će moći samo oni sa potvrdom o vakcinaciji ili sa negativnim antigenskim testom.

Gotovo da je sve spremno za početak 31. Roštiljijade, a već je namešten veliki broj štandova, kao i bina za nastup. Takođe, iz TOL-a su napravili i promo video u kojima pevači koji bi trebalo da nastupe na Roštiljijadi iznose svoja očekivanja, ali i pozivaju ljude da posete Leskovac.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je za Javni servis da još nemaju saglasnost republičkog Štaba.

Mi do sada nismo dobili saglasnost Kriznog štaba, čekaćemo do kraja radnog vremena do 15 sati. Ako ne dobijemo saglasnost od tada, Rošitiljijada neće biti održana - rekao je Cvetanović za RTS.

Kako je ranije najavljeno, konačnu odluku o održavanju Roštiljijade je trebalo da donese republički Krizni štab, međutim oni će sednicu o trenutnoj epidemiološkoj situaciji održati tek sutra, što znači da će neko drugi doneti odluku o održavanju Roštiljijade. Roštiljijada I bina za nastupe spremna; foto: M. M.

U gužvi sam, vršimo pripreme kao da će biti Roštiljijade. Posle 12 sati trebalo bi da znamo kakava je situacija, ali nismo mogli da čekamo pa smo krenuli sa pripremama - rekao je direktor TOL-a Nebojša Kocić.

On nije hteo da otkriva više detalja o samoj organizaciji i o samom ulasku na Roštiljijadu, ali se na ulazima i u pojedinim delovima grada postavljaju punktovi za antigensko testiranje. Potvrdu tome dao je i član Štaba za vanredne situacije i direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević koji još ranije najavio da, ukoliko bude Roštiljijade, biće i obavezno testiranje za one koji nisu vankcinisani. Punkt za testiranje, roštiljijada Postavljeni i punktovi za testiranje; foto: M. M.

Biće postavljeni punktovi za testiranje. Biće postavljeni obruči, a na punktovima će biti po nekoliko medicinskih radnika. Potrudićemo se da pokušamo da što više smanjimo rizik od zaražavanja - rekao je Dimitrijević.

Za razliku od prethodnih godina, sada će ogradama biti i odvojen prostor za Roštiljijadu, kako bi građani, ali i okolni lokali mogli nesmetano da funkcionišu.

Podsetimo, večarašnju Roštiljijadu svojim koncertom od 22 sata trebalo bi da otvori Svetlana Ceca Ražnatović.


Obustava saobraćaja u delu Bulevaru oslobođenja

I pored toga što nema zvanične potvrde o održavanju Roštiljijade, iz Puteva Srbije su već objavili da će deo Bulevara oslobođenja biti zatvoren za saobraćaj. Kako navode, od raskrsnice ulica Nikole Skobaljića i Cara Lazara, do raskrsnice sa Ulicom Ivana Milutinovića do 30. avgusta u potpunosti će biti obustavljen saobraćaj.

U toku održavanja manifestacije jedan deo Bulevara oslobođenja od 21. do 30 avgusta biće zatvoren za saobraćaj - navode iz Puteva Srbije.

Saobraćaj će za vozila tokom trajanja Roštiljijade biti preusmeren na alternativne ulice u tom gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hans night

    07:51 // 24. 8. 2021.

    Sinoć je ulazio na Roštiljijadu ko je kako hteo. Kod Rupe je bila pomerena zaštitna ograda i moglo je slobodno da se udje u krug manifestacije, bez ikakve kontrole. Svi koji su sinoć sedeli u Rupi i u Marfi pabu, mogli su ovo da vide, nigde skupo plaćenog obezbedjenja Predsednika Djurovica, postoje i video snimci.
    Za 15 dana ćemo biti žarište, ograničavaće nam slobodu kretanja i uništavati život

  • Posteno

    15:49 // 23. 8. 2021.

    U Svrljiskom selu Lukovo proslog vikenda zabranjena manifestacija Janijada na kojoj bude oko 200-300 coveka, dokle vise da nas vuku za nos i prave budalama...

  • teča

    13:26 // 23. 8. 2021.

    Sad će armija botova iz javnih preduzeća i opštine da krene u branjenje "manifestacije".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: