Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 20. 9. 2016.

| Zabava

Traži se ajvar-majstor u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Paprike
Takmičari odlučuju šta će sa ajvarom koji naprave; Ilustracija; Foto: FB strana "Izađi mi na teglu"

Nišlije koje bi da se oprobaju u pripremanju ajvara imaju priliku da učestvuju u karavanu “Izađi mi na teglu”. U četvrtak 22. septembra od 11 sati ispred “Roda centra” biće obezbeđeni svi potrebni sastojci i oprema za pripremu ovog specijaliteta.

Osnovni cilj ovog takmičenja je, prema rečima organizatora iz “Bašte Mašte”, potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu.

Kvalifikacionim takmičenjem u više od 25 gradova biraju se pobednici koji se na finalnom takmičenju bore za titulu najboljeg ajvar-majstora u državi.

Sve što učesnici treba da urade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da nam “izađu na teglu” - kažu organizatori.

Pripremljene su, dodaju, nove programske aktivnosti za takmičare i posetioce, nagradne igre, a biće organizovane i radionice za decu od 13 sati, dok je za popodne planiran muzički program.

Zainteresovani mogu da se prijave za takmičenje u Turističkom info centru u Obrenovićevoj ulici.


Ajvar ostaje ekipama koje učestvuju

U svakom od gradova u proseku se proizvede oko 200 tegli ajvara, a celokupna količina ostavlja se takmičarskim ekipama na raspolaganje.

Manifestacija je uspela da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, sve to promeša i na kraju postigne ono zbog čega je i nastala – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija – dodaju. 

Karavan je u prethodne dve sezone, podsećaju, posetio 40 gradova, imao preko 3.000 učesnika, 8.000 proizvedenih tegli i proglasio “najajvar majstore” za 2014. i 2015. godinu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prcko

    08:58 // 21. 9. 2016.

    A zasto takmicari ne zadrze teglu-dve a ostalu kolicinu ne poklone narodnim kuhinjama i socijalno ugrozenom stanovnistvu???
    Makar ih u ovom nasem gradu (selu) ima i previse

    • Jelena Djordjevic

      12:17 // 21. 9. 2016.

      Mislim da je tako i bilo neki prethodni put...

  • Ajvar,

    08:55 // 21. 9. 2016.

    ukus našeg siromaštva svekolikog.

  • Persa Vučić

    22:53 // 20. 9. 2016.

    Niš neumitno postaje jedna velika primitivna selendra. U gradu koji ima oko 200000 stanovnika, srednje škole, univeritete, klinički centar, koji je ne tako davno bio ,,grad elektronike'' i EI i u MIN i imao nekoliko desetina hiljada zaposlenih, u drugoj polovini druge decenije 21. veka ima takmičenje u - spremanju ajvara. Tužno i sramotno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: