Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 3. 10. 2014.

| Zabava

Tim "Bakina tajna“ pobednik u pravljenju ajvara

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
ajvar3.jpg
U pravljenju ajvara takmičila se i jedna Norvežanka

Tim „Bakina tajna“ pobednik je takmičenja „Izađi mi na teglu“ koje je održano kod sportske hale u Vranju.

Oni će učestvovati  u velikom finalnom takmičenju koje će se održati na Kalemegdanu u Beogradu. 2

- Sjajno smo se zabavili. Pravljenje ajvara je specijalnost u našoj kući, tako da smo presrećni što smo dobili potvrdu da pravimo odličan i zvanično najbolji ajvar u Vranju – rekli su pobednici iz Vranja

U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je tim “Baburice”, a treće mesto pripalo je ekipi “Mijumčiki i feferončiki”.

- Manifestacija je jedan putujući karavan koji je krenuo sa severa Vojvodine 28. avgusta i  evo, sada smo konačno stigli do juga Srbije. Čast nam je što smo u Vranju imali takmičarku iz Norveške koja je došla na manifestaciju sa ciljem da nauči da priprema ajvar - njen omiljeni specijalitet iz Srbije. Prvi put ga je pripremala, ali je zato njen ajvar ušao u prvih 5 najukusnijih u Vranju - rekla  je menadžerka manifestacije Ljiljana Vukotić.

3 “Izađi mi na teglu” je događaj čiji je cilj da pronađe najbolji recept u Srbiji i reši staru misteriju čija to kuća pravi najbolji ajvar. Tokom događaja, ekipa “Izađi mi na teglu” posebno mesto posvetila je deci kroz interaktivan takmičarski program i edukativnu predstavu o zdravoj ishrani.

Za izbor pobednika u svakom od preko 20 gradova gde se takmičenje održava zadužen je žiri sastavljen od tehnologa, lokalnog kuvara i poznate ličnosti „autoriteta sa rezultatom“ grada u kom se takmičenje održava.

Pobednik je osvojio Tehnomanijin poklon - ručni blender, a zanimljive nagrade dobili su timovi koji su osvojili drugo i treće mesto, mikser i tiganj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: