Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 9. 1. 2019.

| Zabava

Tražili i dobili - Bekvalčeva u Nišu za "srpsku"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
natasa bekvalac
Mali signali pokazuju da će Bekvalčeva pevati u Parku Svetog Save; foto: Instagram printskrin

Javna nabavka, u kojoj je niška Gradska opština Medijana za doček pravoslavne Nove godine tražila nastup pevačice Nataše Bekvalac, završena je i posao organizacije dobila je jedina agencija koja se javila na tender. U Opštini još ne žele da potvrde da će Bekvalčeva pevati u Parku Svetog Save 13. januara, iako je ona bila jedini izvođač naveden u konkursnoj dokumentaciji.

Za koncert ove pop pevačice, uključujući i prateću organizaciju, Opština Medijana platiće 2,1 miliona dinara sa PDV, što je predviđeno Planom javnih nabavki ove lokalne samouprave.

Iako se u konkursnoj dokumentaciji javne nabavke kao predmet navodi “usluga organizovanja nastupa izvođača Nataše Bekvalac dana 13.01.2019. godine u parku Sv. Save za doček srpske Nove godine u trajanju od 120 minuta”, te je onaj ko pobedi na tenderu morao to da zadovolji, iz Opštine ne žele da daju zvaničnu potvrdu.

Ne mogu da Vam dam više informacija, jer rok za žalbe ističe 11. januara - rekla je portparol GO Medijana Dušanka Kitanović.

ugovor Rešenje doneto 5. januara, ali u njemu ne piše da će pevati Nataša Bekvalac, već samo ko je dobio posao; foto: printscreen;S druge strane, ona je potvrdila da je ponudu dala samo jedna agencija, te nije jasno ko će se uopšte žaliti na odluku.

Takav je zakon, moramo da ispoštujemo proceduru - napominje Kitanovićeva.

Potvrdu o nastupu Bekvalčeve za doček “srpske” još uvek nismo uspeli da dobijemo ni od agencije “Bukumao” kojoj je dodeljen ugovor za ovu javnu nabavku, niti od od agenta ove pevačice Saše Vasića.


Agencije koje organizuju dočeke u Nišu povezane?

pr agencije docek Isti mejlovi; foto: printscreeen companywall.rsOrganizacija dočeka pravoslavne Nove godine u Parku svetog Save pripala je beogradskoj PR agenciji “Bukumao”, koja je prema podacima APR-a osnovana 20. novembra 2018. godine.

Tri dana kasnije osnovana je i agencija “Vranela” koja je bila zadužena za doček Nove godine na centralnom niškom trgu, kada su nastupili Željko Vasić i Leksington bend. Inače, obe agencije su već radile ranijih godina, pa su ugašene, da bi nedavno opet bile registrovane.

Iako su vlasnici ove dve agencije različiti, ono što ih povezuje jeste ista mejl adresa, kao i to što su ovogodišnji organizatori novogodišnjih dočeka u Nišu. Isti mejl kao kontakt APR-u dalo je još 12 agencija.


Pregovarački postupak bolje rešenje

Da ustanove i lokalne samouprave ne moraju da pišu nabavke u kojima se jasno određuje koji će muzičari nastupiti na određenom događaju, već da imaju bolju opciju za to, koja je u skladu sa zakonom, objasnio je predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović.

Kada iz umetničkih razloga samo određena osoba može nešto da izvede, onda se ide u direktne pregovore sa tom osobom. Zakon to prepoznaje i sve je jasno i nema potrebe da pravi neka nepotrebna dramaturgija. Samo se primeni zakon - kaže Dobrašinović.

Objašnjava da je reč o pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda. Ističe da nije nikakvo kršenje zakona ako neko želi da angažuje baš određenog muzičara, jer se, ukoliko stavi opšte kriterijume u nabavci, njih može ispuniti mnogi i time neki manje kvalitetni dobiti posao tako što će dati najnižu ponudu. Zato i preporučuje pregovarački postupak kao jedino zakonsko rešenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ???

    09:53 // 10. 1. 2019.

    Ko trazio?

  • Ludilo

    09:42 // 10. 1. 2019.

    Samo bez Lazukica da koncert protekne mirno.

  • Ime i prezime

    07:06 // 10. 1. 2019.

    Ovo ludilo smesta treba prekinuti i uložiti novac u humanitarne svrhe...znači bojkot

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: