Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 1. 6. 2016.

| Zabava

U petak koncert "Rikošeta" u Nišu

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Rikošet
Najava žestokog zvuka

Bend prepoznatljiv po žestokom zvuku hard roka, koji sve češće nastupa i van Srbije, u petak će u niškom klubu "Blackstage" nastupiti uz vlasotinačke grupe Decayed Earth i Balkan Revival.

Iz Rikošeta najavljuju žestoku svirku.

Veče žestokih rifova, sirove energije, moćnog gruva i opasnih tekstova! - kažu u bendu.

Nastup počinje u 22 sata, a ulaz je 150 dinara.

Više informacija o koncertu možete pronaći na Fejsbuku - ovde.


Rikošet (stoner/progresiv rok) je grupa koja ima iza sebe brojne nastupe, čak i međunarodne.

Tročlani sastav koji se pronalazi u progresivnom pravcu komponovanja sa žestokim zvukom hard roka. Do sada su objavili dva albuma - prvi aprila 2013. godine, ''Deset dinara pažnje u srebru'', a drugi "Pravo na život" maja 2015, oba za "Nocturne media".

Sastav čine Miloš Bjelobrk - gitara i vokal, Nenad Matekalo - bubanj i vokal i Vukašin Davidović - bas gitara. Kažu da trenutno pripremaju materijal za novi album i imaju aktivne nastupe:

Decayed Earth (alternativ metal) je grupa koja je nastala 2013. godine raspadom benda ''Radovi na putu'', koji je iza sebe ostavio dva albuma. Inspiraciju za nastavak rada pod drugim imenom i snažnijim zvukom dobili su, kažu, opštim stanjem u svetu "gde su izgubljene sve duhovne vrednosti i sve se svodi na novac i apsolutnu kontrolu svakog pojedinca".

Sastav grupe čine: Aleksandar Petković ''Freddy'' - vokal i gitara, Aleksandar Dimitrijević - vokal/gitara, Bratislav Vukadinović ''Bata'' - bubanj i Miloš Dimitrijević - bas gitara:

Balkan Revival (pank rok) je grupa koja se sastala posle 20 godina. Devedesetih su nastupali po jugu Srbije. Prepoznatljiva kombinacija bluz rifova i melodija sa pankerskom energijom i ritmom. Zbog političko-socijalnih pesama bend je, kako kažu, bio ugušen u svom radu od strane tadašnjeg režima i prestaje sa radom '96. godine, održavši poslednji koncert u sali bioskopa u Vlasotincu. 

Osnivači grupe su gitarista, tekstopisac i autor muzike Milan Calić i vokal Miloš Petković, a ostatak benda je osvežen mladim članovima: Miloš Dimitrijević - bas gitara i Bratislav Vukadinović - bubanj. Sastav je leskovačko-vlasotinački i posle duže pauze prvi put je nastupio ove godine u klubu ''Underground'' u Vlasotincu. Ubrzano pripremaju materijal za snimanje u studiju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: