Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 8. 10. 2014.

| Zabava

U prodaji karte za koncert benda "Lačni Franz"

Autor:S. J. Izvor:Južne vesti
Franz.jpg
Osim u Nišu, bend će nastupati u Užicu, Beogradu i Novom Sadu

Ulaznice za koncert slovenačkog rok benda "Lačni Franz", koji će 25. oktobra u 22 sata biti održan u klubu "Feedback", u prodaji su po ceni od 800 dinara.

Mogu se kupiti u muzičkim prodavnicama "Vintage Shop", "Music House" i "Energy Music Shop".

Niš će biti jedna od stanica na povratničkoj turneji benda koji je, nakon duže pauze, Zoran Predin ponovo okupio. Lačni Franz Zoran Predin je sa grupom “Zevs” osnovao bend 1979. godine.

Kako kaže muzički kritičar Petar Janjatović, članovi benda su "u ono razbarušeno vreme novog talasa bili grupa koju su voleli zahtevniji" jer su njihove pesme "tražile izgrađen stav i uključen mozak".

Predin je i od kritike i od kolega bio prepoznat kao jedan od najznačajnijih jugoslovenskih rock pesnika, neka vrsta novotalasnog Arsena Dedića. Zbog tih pesama su pravi fanovi "Lačnog Franza" savladavali prepereku slovenačkog jezika - kaže Janjatović.

Dodaje da "vredelo je saznati" šta se dešava unutar tema “Ne mi dihat za ovratnik”, “Naj ti poljub nariše ustnice”, “Jebiveter”, “Čakaj me”, “Na svoji strani” i večnog “Praslovana”.”

Novu postavu benda, osim Predina, čine basista Anej Kočevar, Luka Čadež za bubnjevima, klavijaturista Boštjan Artiček i gitarista Klemen Lombar.

“Lačni Franz” je nedavno objavio spot za pesmu “Jebiveter Junior“ koja će, kako kažu, povezati stara i nova vremena.

“Jebiveter Junior” daje o nama pravu informaciju, da se ne radi o pospanoj nostalgiji, već o novoj energiji, koja može odsvirati pjesme iz osamdesetih na pravi način - poručuju članovi benda.

Slovenački bend je od 1981. do 1994. godine objavio albume “Ikebana”, “Adijo pamet”, “Ne mi dihat za ovratnik”, “Slon med porcelanom”, “Na svoji strani”, “Sirene tulijo”, “Tiha voda” i “Zadnja večerja”.

Poslednji veći koncert održali su aprila 1996. u Sarajevu, a bend se na kratko okupio 2005. godine i održao seriju koncerata u Sloveniji i širom bivše Jugoslavije.

Gosti koncerta u Nišu biće rok sastav “Lude žene“ iz Užica. 

"Lude žene" & Zoran Predin - "Moja draga"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: