Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 11. 5. 2015.

| Zabava

Učesnici iz cele Srbije na 1. svrljiškoj "Tortijadi"

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
18.JPG
Svrljiška tradicija kao ideja za dekoraciju torte

Više od 40 učesnika izložilo je svoje torte u nedelju u osnovnoj školi „Dobrila Stambolić“ na prvoj „Tortijadi“ koja je, pored takmičarskog, imala i humanitarni karakter.

Ispred pokrovitelja Opštine Svrljig, manifestaciju je otvorila predsednica Opštine Jelena Trifunović. 2 Organizatori i žiri "Tortijade"

Obzirom da se radi o prvoj „Tortijadi“, prezadovoljna sam odzivom, ali i organizacijom koja je pokazala i tu humanu stranu da sve torte budu poklonjene svrljiškoj deci preko Udruženja roditelja dece ometene u razvoju „Zajedno do svetlosti“, kao i deci u seoskim školama – kaže Trifunovićeva.

Učesnici iz Jagodine, Knjaževca, Aleksinca, Niša, Niške Banje, Zaječara, Svrljiga, ali i iz svrljiških sela Prekonoge, Drajinca i Okruglice, takmičili su se po kategorijama za najlepšu tortu sa šlagom, svečanu, dečju i univerzalnu tortu.

Poslastice su ocenjivali organizatori Tatjana Videnović, Irena Antić, Sanela Mihajlović i Danijela Veljković, kao i kuvar Martin Mihajlović, karving-majstor i učiteljica Nakica Antić i počasni građani Svrljiga, estradni umetnici Aleksandar Sanja Ilić (Balkanika) i Dragoslav Mihajlović Kanarinac.

Dobro je što smo ocenjivali dizajn, ali pored teške odluke i različitih ukusa među članovima žirija, mislim da smo napravili najbolji izbor – kaže počasni građanin Svrljiga Aleksandar Sanja Ilić, jedan od članova žirija.

3 Veliki broj učesnika, ali i posetilacaI bivši predsednik Opštine i narodni poslanik Milija Miletić kaže da je prezadovoljan organizacijom, posebno što su učesnici „Tortijade“ došli iz cele Srbije, pa se, kako je rekao, nada da će ova manifestacija jednog dana, po broju učesnika i posetilaca, prevazići i tradicionalnu svrljišku „Belmužijadu“.

Jedna od organizatorki "Tortijade" Sanela Mihajlović naglašava da je, za prvu ovakvu manifestaciju u Svrljigu, broj učesnika i veći od očekivanog, što će biti i podstrek da se održavanje ove manifestacije nastavi i narednih godina.

Pokrovitelj prve „Tortijade“ sa koje sve fotografije možete pogledati klikom ovde, bila je Opština Svrljig.

Nagrađeni na 1. svrljiškoj „Tortijadi“

Torte sa šlagom

1. mesto: Dragana Simić (Jagodina)
2. mesto: Marija Jovanović (Svrljig)
3. mesto: Slavica Ilić (Svrljig)

Svečane torte

1. mesto: Danijela Marčeta (Jagodina)
2. mesto: Zorica Đorđević (Knjaževac)
3. mesto: Gordana Ristić (Aleksinac)

Dečje torte

1. mesto: Daliborka Radenović (Knjaževac)
2. mesto: Saša Aleksić (Svrljig)
3. mesto: Dragana Petrović (Niš)

Univerzalne torte

1. mesto: Marina Radojević (Niš)
2. mesto: Ružica Radojic (Svrljig)
3. mesto: Jelena Petković (Knjaževac)
4. mesto: Kolo srpskih sestara (Svrljig)
5. mesto: Zorica Ćirić (Zaječar)

Specijalnu nagradu za podršku u organizaciji dobila je Dragana Simić iz Udruženja „Slatki osmeh“ iz Jagodine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana Simić

    23:00 // 12. 5. 2015.

    CESTITAMO,BILI STE DIVNI DOMACINI,ORGANIZACIJA NA NIVOU,SRDACAN DOCEK,PREZADOVOLJNI SMO I SVAKA CAST PREDSEDNICI OPSTINE SVRLJIG JELENI NA STRPLJENJU I SARADNJI.IDUCE GODINE BICEMO JOS U VECEM BROJU

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: