Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:56, 1. 1. 2023.

| Zabava

Uz Harisa Džinovića i vatromet u centru Niša brojni građani dočekali Novu godinu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
IMG-a98d1636cf46d9d8bc8c83214e5d0547-V
Stigla Nova godina; foto: JV / Nikola Đukić

Uz višeminutni vatromet i opšte veselje na Trgu kralja Milana, deset sekundi nakon ponoći Haris Džinović poželeo je Nišlijama srećnu novu 2023. godinu. Na trgu je bilo mnogo ljudi, a okupljeni su uživali uz hitove Ostariću, neću znati, Pariške kapije, Laže mjesec i druge. Novogodišnji program počeo je oko 21 sat svirkom benda “Crne mambe”.

IMG-3a8276bdb2d1d259b360556c45d3a04e-V Stigla Nova godina; foto: JV / Nikola Đukić Nekoliko hiljada ljudi dočekalo je novu 2023. godinu u centru Niša, a atmosferu je zagrejao bend Crne mambe. Pola sata pre ponoći počeo je očekivani koncert Harisa Džinovića i to hitovima Ostariću, neću znati, Ako možeš ti, Pariške kapije, a posle uvodnih pesama, na oduševljenje brojne publike krenuli su taktovi pesme Laže mjesec.

Desetak sekundi nakon ponoći Haris Džinović je rekao da smo ušli u 2023. godinu, a onda i zamolio da vatromet traje kraće kako bi nastavio nastup.

Nakon vatrometa nastavio je Haris Džinović sa svojim poznatim repertoarom. Mlada Nišlijka Aleksandra Projević bila je oduševljena dočekom na trgu.

Iako znam samo neke Harisove pesme, provod je odličan. Omiljena pesma mi je Muštuluk. Sviđa mi se što ima mnogo ljudi, atmosfera je odlična - rekla je Aleksandra.

IMG-09ed6e939edd604f5afe4879ae589fe8-V Stigla Nova godina; foto: JV / Nikola Đukić Podsetimo, u Nišu poslednjih godina postaje tradicija da građani ne mogu da dođu do informacija koliko je koštao nastup poznatih srpskih umetnika za doček Nove godine. Gradonačelnica Niša ranije je izjavljivala da Grad ima novca za doček i da je Niš veliki grad koji će u “najluđoj noći” ugostiti mnogo stranih turista, najviše iz Bugarske.

Pored dočeka koji je organizovao Grad Niš, u mnogim lokalima proslava Nove godine nastavljena je do ranijih jutarnjih časova. Za mnoge Nišlije proslava je počela mnogo ranije, pošto su kafići bili puni tokom celog dana, a mnogi ugostiteljski objekti su organizovali, sada popularne” matinee, odnosno dnevne žurke, pa je novogodišnja euforija zahvatila Niš i jug Srbije mnogo pre zvanične novogodišnje proslave.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Uzas

    13:42 // 2. 1. 2023.

    Prosao sam,polu prazno i sve stariji bili,tezak seljacizam bio,onaj haris ne pevq,platili smo mu da se pojavi na binu ili da peva?

  • Dragan

    11:56 // 2. 1. 2023.

    Najmalogradjanskiji grad u srcu Europe. Nekadasnji industrijski centar Balkana, nekada sa prvim i najlepsim kaficima u Evropi pocev od JOY-a, Tramvaja, Broda itd. sa zivim koncertima u Klubu 77 i koncertima na sred Dusanove ulice. Sada najseljackija rupa na Balkanu sa sabanskim koncetima i sabanizovanom omladinom koja samo zna za opijanje po kafanama i koja sluza sund i kic!

  • Ivan

    11:16 // 2. 1. 2023.

    Epa ovce su ošišane i došo je prvi Januar i nova poskupljenja...struja, gas...od 15 Januara očekujte sve opšte poskupljenje po radnjama!!!
    Pa opet na trgu pevajte sa režimskim pevačima....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: