Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:38, 22. 8. 2022.

| Zabava

Uz vatromet i koncert Karleuše počela 32. Roštiljijada u Leskovcu

Autor:T. T., M. M.Izvor:Južne vesti
leskovac
Počela manifestacija; foto: M. M.

Skoro 20 štandova na kojima se priprema leskovački roštilj, vatromet i koncert Jelene Karleuše označili su početak ovogodišnje Roštiljijade. U centru Leskovca se i pored kiše okupilo nekoliko hiljada ljudi.

Za razliku od prošle godine sada je mnogo više ugostitelja na štandovima koji prave najpoznatiji brend Leskovca, a novina je i to da se koncerti organizuju na Trgu, a ne na Širokoj čaršiji.

Pesmama Jelene Karleuše je upravo i otvorena manifestacija u centru grada i pored negodovanja i prikupljanja novca brojnih Leskovčana da ona ne nastupi.

Pre koncerta, na prijemu kod gradonačelnika, izjavila je da je počastvovana što je u Leskovcu i da to da li ona jede meso nema veze, već da je poenta da pomogne da se taj grad sa svim njegovim interesantnim stvarima predstavi u najboljem svetlu. less Manifestaciju otvorila Jelena Karleuša; foto: M. M.

Umesto najavljene kiše, posetioce je tradicionalno dočekao i vatromet.

Javnosti se obratio i gradonačelnik Goran Cvetanović i pohvalio se leskovačkim brendovima.

Leskovac je jedini grad sa tri brenda - sprža, ajvar i roštilj meso. Meni je porodični nadimak Mesko jer su moji proizvodili roštilj meso. Poštujem sve oni koji ne jedu meso, ali ja sam sasvim suprotan što se i vidi. Kada spojite meso i papriku to je idealan spoj - rekao je Cvetanović.

Manifestacija će trajati do 28. avgusta, a u narednim danima će nastupiti i Jelena Rozga, Goca Tržan, Riblja čorba, Vesna Zmijanac i Piloti. koncert Nastup pevačice Jelene Karleuše; foto: M. M.

Podsetimo, građani koncert Karleuše plaćaju najviše - 20.000 evra, dok je za nastupe svih izvođača iz gradske kase izdvojeno 60.000 evra.

Građani su ukazivali i na paradoks u nastupu Jelene Karleuše na festivalu roštilja, s obzirom na to da se ona predstavlja kao borac za prava životinja i zagovara vegeterijansku i vegansku ishranu.

U Leskovcu je od subote zatvoren i saobraćaj u centru grada, a na to što narednih nedelju dana neće moći da otvore prozore od dima i buke žalili su se svi oni koji žive u blizini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera iz Niš

    11:50 // 24. 8. 2022.

    Komšije, ako vam je roštilj k'o pevaljka, ja ove godine ne dolazim.

  • Bla bla bla

    13:26 // 23. 8. 2022.

    Eh koji blam a 20000e odose iz leskovca a moglo je od toga pomoci sirasnom bolesnom detetu

  • Ivan

    11:54 // 23. 8. 2022.

    "mislim ,šta reći"?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: