Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 24. 8. 2021.

| Zabava

Vatrometom i koncertom Cece u Leskovcu počela 31. Roštiljijada

Autor:M. M.Izvor:Juže vesti
Ceca, Roštiljijada
Ceca pred više od 10.000 posetilaca pevala skoro do ponoći; foto: Grad Leskovac

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja, ali i ovogodišnje neizvesnosti da li će dobiti saglasnost za održavanje i na kraju dobijanje dozvole na sam dan otvaranja, sinoć je u centru Leskovca velikim vatrometom i zvanično počela 31. Roštiljijada. Prve večeri pred nekoliko hiljada posetilaca nastupila je folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Da je Roštiljijada leskovački brend broj jedan, istakao je na otvaranju gradonačelnik Goran Cvetanović. Vatromet, Rošiljijada Vatrometom ozvaničen početak; foto: M. M.

Ona je deo naše tradicije i istorije i zbog toga je veoma značajno što smo ove godine uspeli da se prilagodimo novonastalim okolnostima i organizujemo 31. Roštiljijadu po redu. Zdravlje i bezbednost svih naših sugrađana i gostiju je na prvom mestu, tako da smo preduzeli sve neophodne protivepidemijske mere - rekao je Cvetanović.

Ipak, kako svedoče pojedini Leskovčani, kontrola na 11 ulaznih punktova imala je i propuste, a tvrde i da je na jedan test ulazilo više ljudi.

Sinoć si mogao da uđeš bez problema. Na 2-3 mesta je imao otvor na onoj ogradi i tako su ljudi masovno ulazili - piše čitalac.

Ipak, očekivanih gužvi i zagušenja u pojedinim ulicama kao ranijih godina sinoć nije bilo, a primetno je manji i broj posetilaca iz drugih gradova, kao i iz regiona, ali ono što je najbitnije je da je ipak, iako u zadnji čas, dobijena dozvola za održavanje leskovačkog festivala roštilja.

Prvo veče Roštiljijade svakako je obeležio nastup Svetlane Cece Ražnatović koja je pred nekoliko hiljada posetilaca pevala svoje hitove tačno 2 sata.

Večeras, druge večeri manifestacije, nastupiće niška grupa ”Kerber”, a do subote, 28. avgusta, kada se završava manifestacija, posetioci će moći da uživaju u nastupima Željka Bebeka, ”Amadeus benda”, Zorice Brunclik i Ane Bekute.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • leskovčanin

    15:47 // 24. 8. 2021.

    Živim u centru kod crkve ne idem na roštiljijadu nisam u stranke al mislim da treba ovo dok se bolje ne izmisli.

  • Тиосав

    15:03 // 24. 8. 2021.

    Роштилијада усред строгог поста Госпојинског, уочи великог празника 28-ог августа. Па могли сте да сачекате још неколико дана када већ причате о некаквим традицијама и доследности својих обичаја. Али све су напредњаци у овој земљи срозали морално, па тако и овај догађај у Лесковцу. Ни за веру то не зна ништа ни за поштовања.

    • leskovčanin

      19:51 // 24. 8. 2021.

      Poštovani gospodine , niko nikom ne zabranjuje da posti niti može.Nisam u stranke , važna je ćirilica.

  • BATA

    14:19 // 24. 8. 2021.

    Neko je lud:Krizni štab ili narod.?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: