Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 9. 12. 2023.

| Zabava

Veče repa, roka i popa u Nišu - nastupili Marčelo, "M.O.R.T" i Tijana Bogićević

Autor:Nikola Đukić, Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Marčelo (1)
foto: Tamara Todorović

Koncertima Marčela, benda M.O.R.T. i Tijane Bogićević održan je sinoć u Nišu još jedan petak za “sve muzičke ukuse”. Nišlije su imale prilike da čuju “žestoki” pank-bluz, pop muziku, kao i angažovani rep, a Marčelo je tu priliku iskoristio i da pozove Nišlije na tribinu “ProGlasa” koja će biti održana u nedelju, 10. decembra, ali i na glasanje 17. decembra.

Pored šarenolikog repertoara pesama sa svih albuma, pred niškom publikom u Oxygen klubu Mačelo je sa svojim bend je izveo neizostavne pesme Jedan, Neko treći, Komplikovani, Tunel, a pesmu Laž najavio je svojim stavom o tabloidima.

Ako odete dalje od naslovne strane Informera, Kurira ili Blica, sve ostalo što ćete tamo videti, gle čuda, uglavnom je laž - rekao je Marčelo pred izvođenje pesme.

Marčelo foto: Tamara Todorović Atmosfera je dostugla svoj vrhunac pesmom JBG koja govori o aferama vlasti, svojatanju zemlje i završava se rečima Danila Kiša koje citira Nikola Đurićko.

Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega, posledica gubljenja individualne svesti - citat u pesmi.

Nakon toga Marčelo je iskoristio priliku da pozove sve prisutne da 17. decembra izađu na izbore, kao i da sutra, 10. decembra, budu na tribini koju “ProGlas” organizuje u Nišu.

Mort (1) foto: N. Đ. S druge strane, u punom klubu Feedback, hrvatski bend M.O.R.T promovisao je četvrti i najnoviji album Samo hrabro i bezveze, ali neke od pesama koje publika ne može da zamisli da neće biti odsvirana na njihovim nastupima.

Nastup je sa skoro dva sata zakašnjenja krenuo pesmom Mali glas, sa novog albuma, a da je niška publika spremna došla na nastup, pokazali su bendu pevajući tu, ali i pesme Svet se sužava, Osoba A, Mamuran i ostale.

Mort foto: N. Đ. Pesmama Nikotinska kriza, Bog, Meni se skače bend je već na početku koncerta pokazao Nišlijama kakvu energiju mogu očekivati, a kako se koncert približavao kraju atmosfera je dostizala vrhunac, naročito pesmama Na cesti, Imam sve, Grli me iz pluća, Pas, kao i Buka u glavi, kojom su završili revijalni deo koncerta.

Na kraju koncerta frontmen benda Ivan Katić Džon rekao je da nakon 6 godina i dalje pamti prošli koncert u Nišu i poluprazan klub.

Sećam se tog nastupa, bilo je svega 10 čoveka u publici, ali smo odsvirali taj koncert kao da je bilo isto ovoliko ljudi kao večeras. Mi smo iz Sinja putovali 14 sati do Niša, da bismo odsvirali koncert i odmah ćemo se vraćati nazad i nije mi žao što ćemo zapravo 24 sata biti u putu, jer je vredelo biti u Nišu večeras - rekao je Džon.

Tijana Bogićević foto: čitalac Ništa drugačije nije bilo ni u Narodnom pozorištu, tokom dvočasovnog nastupa poznate pop pevačice Tijane Bogićević, koja je publici predstavila neke od najpopularnijih pesama sa svoja dva albuma. Međutim, Nišlije je iznenadila i obradom pesme Dodirni me, niške grupe Galija.

Nišlije koje su prisustvovale koncertu ističu da je koncert bio rasprodat i da su mnogi ispred Narodnog pozorišta tražili “kartu više”.

Koncert je bio divan, a veče je dodatno začinila i obradama drugih pesama. Ume da drži pažnju, a iako je veče počelo tako što smo svi sedeli, kraj smo dočekali na nogama. Ovaj koncert bio je dokaz da ljubavne pesme nisu rezervisane samo za ženski deo publike, već je bilo i mnogo muškaraca koji su sa nama u glas pevali njene pesme - rekla je Nišlijka.

Sinoćni "petak za sve muzičke ukuse" bio je prvi posle juna meseca kada su u istom danu nastupili violinista Stefan Milenković, Bad Copy, Svetlana Ceca Ražnatović i Grobovlasnici, koje predvodi Nikola Pejaković, čiji se potpis našao i na spisku od 2.000 akademika, doktora i javnih ličnosti koje su podržale predsednika Aleksandra Vučića. Na tom spisku našla su se i imena lekara, profesora i dekana sa juga Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: