Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 29. 9. 2017.

| Zabava

Večeras “Nisomnia” u rovovima niške Tvrđave

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Stereo Banana
Nastupaju niški bendovi "Stereo Banana", "Arnold Lejn i Alhemija" i "Gospodin pinokio"; foto: JV/Miloš Zlatanović

Na tradicionalnom niškom festivalu “Nisomnia”, koji počinje večeras u 21 sat, nastupiće niški sastavi Arnold Lejn i Alhemija, Gospodin Pinokio i Stereo Banana. U rovovima Tvrđave nastupaju i Ritam nereda, Eva Braun, a na kraju i di-džejevi Teri leks i Vasabi. Neki od izvođača smatraju da ubuduće treba da nastupi više bendova iz Niša.

Jedan od članova sastava “Stereo Banana”, koji je poznat po izvođenju muzike koja je mešavina regea, fanka, hip-hopa i brejkbita - Marko Anđelković Naopak kaže da ubuduće na “Nisomniji” treba dati veću šansu niškim bendovima.

To je nešto što svi znamo, samo neko treba da ode u Niški kulturni centar i kaže njima. Osećam se kao pokvarena ploča, jer stalno isto pričam, godinama unazad, to je pitanje za njih tamo - naveo je Naopak.

On kaže i da je potrebno bendovima dati šansu da se afirmišu, jer u Nišu postoji mnogo muzičara koji nisu imali gde da se pokažu.

Niš je takav grad da se uvek nešto kuka - kako nemamo ovo, krade nas Beograd, meni je muka od svih priča, možda je to nekad imalo smisla, ali sami smo sebi dželati uvek i uvek od nas zavisi - kaže Naopak.

Iako se slaže da na ovakvim festivalima treba promovisati bendove iz Niša, glavna urednica izdavačke delatnosti Niškog kulturnog centra Verica Novakov smatra da to nije pitanje za Niški kulturni centar, iako oni organizuju pomenutu manifestaciju. To je pre pitanje za Savet festivala, dodaje, pa samim tim i za Grad, jer je NKC samo tehnička podrška.

Složiću se sa tobom da i mi iz NKC vrlo često mislimo da vas je malo i da vas treba biti mnogo više i mnogo češće, zbog toga što nećemo znati koliko ste dobri ili koliko ništa ne znate, ako vas ne vidimo i ne čujemo - pojašnjava Novakov.

Jednu od ideja koja bi mogla da reši problem izneo je Velibor Petković, koji kaže da Grad treba da pomogne NKC-u da konačno uredi kultni "Muzički klub 81". To bi moglo da postane mesto u kome će vikednom moći da nastupaju i bendovi iz Niša.

Petković se priseća vremena kada je tamo svima bila velika čast da dođu i nastupaju i smatra da bi to ubuduće pomoglo i mladim niškim bendovima.

Kad bi on dobio ozvučenje i bio sređen da u njemu ne proba samo folklor, nego da može da se svira i da nastupaju i džez i rok bendovi, mislim da bi to bio snažan podsticaj niškim bendovima da imaju gde da sviraju - pojašnjava Petković.

Inače, ulaznice za večerašnju “Nisomniju” koštaju 500 dinara, a mogu da se kupe ispred bioskopa “Vilin grad” do 18 sati, kao i u info-centrima Turističke organizacije Niša u Obrenovićevoj 38 i Voždovoj 7.

Podsetimo, “Nisomnia” se organizuje od 2002. godine i do sada su pred Nišlijama nastupali muzičari raznih žanrova iz zemlje i sveta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkart

    19:49 // 29. 9. 2017.

    Postovani Veljo Petkovicu,tesko da za zivota mozemo da docekamo da sala NKC proradi i bude ono sto je nekad Muzicki klub bio!Ona se pominje u predizbornim kampanjama,vec 15 godina i svi ce je oziveti,kad dodju na vlast!
    "Urednica " NKC-a je posebna prica.
    Kultura grada na margini i u zabokrecini,provincija smo par excellance!

  • Durlan

    15:10 // 29. 9. 2017.

    Svaki Marko radi naopako :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: