Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 29. 5. 2017.

| Zabava

Vlatko Stefanovski trio početkom jula nastupa u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vlatko Stefanovski trio u Nišu
Poznati gitarista sa svojim triom nastupa u Nišu; foto: Marko Plečko

Proslavljeni muzičar i jedan od najvećih virtuoza na gitari Vlatko Stefanovski, čija je muzika poznata po kombinaciji džeza, roka i tradicionalne balkanske muzike, nastupiće zajedno sa svojim triom u Nišu. Koncert će biti održan 8. jula u dvorištu Univerziteta, a počinje u 21 sat.

Stefanovski je rođen 1957. godine u Makedoniji, a u njegovoj biografiji piše da je gitaru počeo da svira sa 13 godina. Kao tinejdžer je osnovao grupu “Leb i sol”, koja je postala jedan od najznačajnijih na muzičkoj sceni. Objavili su 14 albuma i imali brojne turneje širom sveta.

Solo karijuru je počeo da gradi sredinom devedesetih, piše u biografiji, a njegova solo izdanja su zabeležila velike uspehe.

U poslednjih nekoliko godina svirao je i snimao širom sveta sa mnogim vrhunskim umetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stočelo Rosenberg, Džiboni, Jan Akerman, Teodosij Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Manu Kače, Toni Levin, Big Bend Vojske Slovenije, kao i mnogi drugi - navodi se u biografiji.

Poslednjih godina poznat je i po pisanju muzike za filmove, pozorište i balet. Prepoznatljiv je po jedinstvenoj tehnici u sviranju gitare i tonu. Jedan je od najuticajnijih gitarista na Balkanu. Sa svojom grupom “Vlatko Stefanovski trio” nastupao je širom sveta, a u okviru turneje na kojoj su trenutno, nastupiće i u Banovini u Nišu.

Na koncertu će publika moći da čuje poznate numere kao što su "Jovano, Jovanke", “Čuvam noć od budnih”, "Mamurni ljudi", "Čukni vo drvo", "Skopje", "Makedonsko devojče" u njegovoj izvedbi.

Informacije o ceni karata i prodajnim mestima bi trebalo uskoro da budu objavljene.

Podsetimo, na "Nišvil" džez festivalu 2014. godine, drugog festivalskog dana Vlatko Stefanovski nastupao je sa Miroslavom Tadićem.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: