Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 9. 1. 2022.

| Zabava

Vranjanac Stefan Zdravković nakon uspeha na takmičenju u Bugarskoj, sebe vidi i na Evroviziji

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Stefan Zdravković
Od 4.000 takmičara Zdravković ušao u prvih 12; foto: Privatna arhiva

Muzika je internacionalni jezik, voleo bih da pevam gde god mogu i ka tome stremim, kaže za Južne vesti Vranjanac Stefan Zdravković, koji je na nedavno završenom pevačkom takmičenju The Voice u Bugarskoj od 4.000 prijavljenih ušao u prvih 12. Trenutno radi na pesmama za svoj prvi album, a kako kaže muzičkoj sceni u Srbiji je potrebno osveženje, raznovrsnost i izlazak iz kalupa, pa bi voleo da počne da gradi karijeru u svojoj zemlji.

Stefan Zdravković foto:Privatna arhiva Zdravkoviću, po struci profesoru norveškog jezika, takmičenje u Bugarskoj nije prvo na kojem je učestvovao, a pre njega takmičio se na festivalima u Belorusiji, Španiji, Italiji, Kazahstanu, Malti, Litvaniji i na njima osvajao Grand prix ili neku drugu nagradu.

Na prijavu za The Voice u Bugarskoj naišao je tražeći sebi preko leta neki novi izazov, veći od prethodnih. Tokom takmičenja pevao je ukupno četiri pesme i u konkurenciji od 4.000 prijavljenih ušao u top 12.

Veliko je iskustvo i prelep doživljaj. Otišao sam bez očekivanja, a na kraju su me toliko zavoleli da trenutno imamo daleko veću publiku u Bugarskoj nego kod nas, tako da sam u svakom smislu bio prihvaćen i podržan. Sa druge strane je veliki izazov, što zbog korone, što zbog činjenice da sam došao kao stranac i morao da ostavim najbolji mogući utisak bez nekog prava na grešku. Publika u Bugarskoj voli da sluša svašta, od njihove čalge, popa, roka, džeza, zaista slušaju sve - kaže Zdravković.

Granice za svoju karijeru ne vidi jer, kako kaže, muzika je internacionalni jezik, a voleo bi da prvo počne od Srbije kojoj, objašnjava, treba osveženje na sceni.

Sama priroda takmičenja kod nas i ono što se peva i traži, nije nešto u čemu se vidim. Makar se još uvek nije pojavilo takmičenje na koje bih se prijavio. Muzičkoj sceni u Srbiji je neophodan izlazak iz kalupa i raznovrsnost - smatra Zdravković.

Stefan Zdravković foto: Privatna arhiva Kaže da voli da peva različite žanrove, te ljudi na internetu mogu da naiđu na snimke na kojima peva Aerosmith, Majkla Boltona, Adila, Zdravka Čolića, zavisno od samog dana i toga kako se oseća, ali se u poslednje vreme najviše fokusira na modernu pop muziku.

Nakon završenog takmičenja u Bugarskoj cilj mu je, kaže, da nađe ljude sa kojima može da sarađuje, koji u njemu vide potencijal i uz čiju pomoć može da napravi veliku karijeru sa kvalitetnim pesmama koje će trajati.

Dobio sam ponude za album i krenuo sam da radim na svojim pesmama, međutim to je sve dug proces, meni je bitno da je započet i siguran sam da kada se sve bude obelodanilo, da niko neće ostati ravnodušan. Voleo bih da se pored srpskog, oprobam i sa pesmama na engleskom jeziku u okviru modernog popa - kaže Zdravković.

Sebe trenutno ne vidi kao predstavnika Srbije na Evroviziji zbog nekih drugih prioriteta, ali se nada da kroz koju godinu možda dođe i do tog uspeha.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nie iz Vrana

    15:09 // 9. 1. 2022.

    Bravo Zdravkov.

    • bugarin

      22:29 // 9. 1. 2022.

      Kaze se - ot Vrana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: