Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 13. 12. 2018.

| Zabava

Vranje novac za doček daje za lečenje dece, a poklanja koncert Ace Lukasa

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
gradska uprava vranje foto im.
Novac, umesto skupim zvezdama estrade, uplaćuju u Fond za lečenje dece; foto: I.M.

I ove godine u Pčinjskom okrugu neće biti organizovanog dočeka Nove godine, a Grad Vranje će novac predviđen za doček preusmeriti za lečenje najmlađih. Ipak, 18. decembra, Aca Lukas pevaće u Vranju, a koncert će, kako je šturo saopšteno, biti "poklon Vranjancima", što je do sada bila praksa samo za Dan grada, 31. januara.

Grad Vranje će po svemu sudeći deo novca koji bi trebalo da bude izdvojen za novogodišnji doček izdvojiti za Fond za lečenje dece i omladine, koji je Grad osnovao. Jedino što je u planu pre dočeka jesu manifestacije i programi prevashodno namenjeni deci.

Još nije precizirano koliko će novca biti uplaćeno, ali definitivno zvučnih muzičkih imena na Trgu neće biti – kaže Mića Mladenović, gradski većnik za turizam.

On dodaje da je praksa takva, s obzirom na to da muzičke zvezde traže velike honorare koji gradski budžeti ne mogu podneti.

2 Aca Lukas foto ALEKSANDAR KOSTIC Lukasov besplatni koncert 18. decembra kao "poklon" Vranjancima; foto: Aleksandar KostićS druge strane, neko, još neizvesno ko, može podneti plaćanje honorara Aci Lukasu, koji će 18. decembra održati koncert u Sportskoj hali, a ulaz će biti besplatan.

Iako ovo do sada nije bila praksa, kako se navodi u najavi Turističke organizacije, reč je o "poklonu Vranjancima“. Vrednost, finansijeri, ni razlog za održavanje koncerta baš tog dana zasad nisu saopšteni.

Inače, do sada su Vranjanci od Grada uglavnom dobijali "poklon" u vidu besplatnih koncerata isključivo za 31. januar, Dan grada.


Bez dočeka i u drugim gradovima

Predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev kaže da javnog dočeka 31. decembra u Surdulici neće biti iz prostog razloga, jer se od 2008. godine u ovoj opštini organizuje doček 13. januara.

Opština Vladičin Han neće organizovati doček ni zadnjeg dana decembra, ni 13. Januara, jer su, kako kažu čelnici ove opštine, fokusirani na letnje manifestacije.

Organizovanog dočeka po svemu sudeći neće biti ni u Trgovištu, Bosilegradu, a u Bujanovcu i Preševu još nisu doneli odluke o organizaciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: