Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 17. 5. 2023.

| Zabava

Za “Dane višnje” u Merošini oko 14.500 evra, nastupaju “Leksington bend” i grupa “Konstantin”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Višnja
27. i 28. maja; Ilustracija; foto: pixabay.com CC

Manifestacija “Dani višnje” biće održana na Oblačinskom jezeru u Merošini 27. i 28. maja. Nastupiće Leksington bend i vokalna grupa Konstantin iz Niša. Za to, kao i za folklorne nastupe, igre za decu, predstavu, degustaciju, kulinarska i sportska takmičenja, biće izdvojeno oko 14.500 evra.

Oblačinsko jezero Manifestacija će biti održana na Oblačinskom jezeru; ilustracija; foto: JV / Tamara RadovanovićNa tenderu za organizaciju izabrana je firma osnovana ove godine - JOV iz Niša, čija vlasnica Violeta Jović potvrđuje da će nastupiti Leksington bend i Konstantin. Pojašnjava da su njihovi nastupi uračunati u cenu od 1,7 miliona dinara, kao i ostali događaji na manifestaciji.

Tender je sprovela Narodna biblioteka u Merošini, kao pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, uz obrazloženje da je cilj nabavke kupovina jedinstvenog umetničkog dela ili izvođenja.

Samo određeni privredni subjekt može da isporuči dobra, pruži usluge ili izvede radove - cilj nabavke je stvaranje ili kupovina jedinstvenog umetničkog dela ili umetničkog izvođenja. Na tržištu postoji samo jedan ponuđač (Agencija JOV sa sedištem u Nišu), koji je u mogućnosti da izvrši predmetnu uslugu iz razloga povezanih sa zaštitom isključivih prava - piše u Odluci o dodeli ugovora. Leksington (6) Nastupa "Leksington bend"; ilustracija; foto: JV / Nikola Đukić

Ideja je da se, kao i ranijih godina, promoviše višnja “oblačinka”. Manifestacija je prethodnih godina bila otkazivana, a jedan od razloga bio je nezadovoljstvo otkupnom cenom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    15:31 // 18. 5. 2023.

    ...Sta zarade od visanja,neka. daju za muziku...ako.bude imao ko.da bere!

  • Zoki ajduk

    18:09 // 17. 5. 2023.

    A višnje jel će da ima, to niko ne pita.

  • Neko

    17:07 // 17. 5. 2023.

    Dakle za obicnu manifestaciju 14.500€ a seljacima 25 din. po kilu 5 godina uzastopno. Od 25 beraci uzmu 20 , ostalo ode na gorivo , djubre i prihrane i otrove , i sta ostane ? Ostane tezak minus i covek koji mora da crnci na njivi i u fabrici da bi nadoknadio nekako gubitke.

    • Var tehnolog

      21:28 // 17. 5. 2023.

      Ej, znaju ovi lihvari, sto si ih glasao, da ste polutani, pa ih mnogo zabole za takve ! Lexington ce ti srediti i berbu, dobar kvalitet, otkup, ne brini ! Pa kad budu izbori a ti opet za one koji ti iz dzepa uzimaju,brze jace bolje ! Ne kukaj ovde, sto ne protestvujete ? Da ,kad bi smeli !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: