Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 1. 8. 2022.

| Zabava

Za nastupe muzičara na Roštiljijadi 60.000 evra, Karleuši trećina od toga

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
riblja
Poznati i drugi izvođači; foto: arhiva JV/Vanja Keser

Pregovarački postupak sa izvođačima koji će nastupiti na leskovačkoj Roštiljadi je zvanično raspisan, a iako zvanično nisu poznati svi koji će pevati i svirati - poznato je da će oni građane ukupno koštati 7 miliona dinara ili oko 60.000 evra. Prema ranijim najavama gradonačelnika Leskovca, trećina te sume će otići Jeleni Karleuši.

Prvog dana avgusta, 20 dana pred početak Roštiljade, objavljena je javna nabavka koja se odnosi na nastupe svih izvođača koji će svoje koncerte imati od 22. do 28. avgusta. Izdvojena suma iz zajedničke kase svih Leskovčana ista je kao prošle godine.

U objavljenom dokumentu nema imena sa estrade sa kojima se pregovara, a osim sume od 7 miliona, poznato je da će se koncerti održati na Trgu.

Dok ne dobijemo zvanično pozitivno mišljenje Odeljenja za javne nabavke da možemo sklapati ugovore, ne možemo da objavimo imena izvođača - kaže Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije.


Na Festivalu roštilja od vegetarijanke do Riblje čorbe

U javnosti se najviše buke podiglo oko najavljenog nastupa Jelene Karleuše. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ranije je najavio da će njen nastup koštati 20.000 evra, što je trećina budžeta za sve izvođače.

Iako Kocić ne otkriva ostale izvođače, kako Južne vesti saznaju, ukoliko se pregovori pozitivno okončaju, u Leskovcu će nastupiti i Vesna Zmijanac, Goca Tržan i Jelena Rozga. Za ljubitelje čvršćeg zvuka, koncerte će održati Piloti i Riblja čorba.

Podsetimo, deo leskovačke opozicije pokrenuo je kampanju da se skupi 20.000 evra koji bi se dao Karleuši da ne nastupi na Roštiljadi, na šta je gradonačelnik odgovorio da će, ukoliko sakupe toliko novca, tu svotu duplirati i dati u humanitarne svrhe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Sale iz Bojnik

    17:10 // 10. 8. 2022.

    Ma kakva bre Jelena Kreketuša, ja ne bi dao da peva ni na vašar pored ringišpil a kamo li na roštilijadu. Kad zakrešti će se isplaše ljudi i će pebegnu, ne će moći konobari da naplate što su izeli i ispili, i eto ti nesreća.

  • Pobogu druže moj, šta ti je?

    10:42 // 2. 8. 2022.

    Ta cifra je dovoljna da se, recimo, napravi kanalizaciona mreža ili da se asfaltira put u nekom selu Jablaničkog okruga. Zato, kada se zapitate zašto gmacate po blatu, Vi zapevajte onu Karleušinu: „Ko ovu dramu režira?”; a zatim onu Borinu „Član mafije”, i biće Vam, nadam se lakše.

  • Stefan djordjevic

    09:19 // 2. 8. 2022.

    60 000evra, da li je realno ovo?
    Ne placaju porez, ciste pare, neverovatno sta se radi u ovoj nazovi drzavi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: