Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 12. 5. 2015.

| Zabava

Zabavljači na ulicama u Nišu samo uz licence

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
baskeri
Uz dozvolu za rad, uličnim zabavljačima biće dodeljena i određena lokacija

Umetnici, muzičari, plesači, glumci, žongleri, mađioničari, klovnovi i drugi umetnici i zabavljači prvi put će moći da na ulicama Niša nastupaju uz licencu koju će obnavljati svakog meseca.

Nakon što ovakva zamisao Opštine Medijana od pre dve godine nije bila izvedena do kraja, članovi Komisije za kulturu i istorijsko nasleđe te opštine sigurni su da će ove godine uspeti u toj nameri.

buskers Hoće li Niš sa baskerima ličiti na evropske gradove? (foto: flickr.com, July Pastorello, CC)Za licencu za jun, zainteresovani treba da pisanu biografiju, kvalitetnu promo-fotografiju i video snimak tačke do 15. maja predaju ovoj Komisiji u Opštini u Ulici Pariske komune b.b. uz naznaku "Za konkurs Ulični zabavljači".

Za svakog će biti određeno mesto sa kog će zabavljati prolaznike, park ili trg. Želimo da obogatimo kulturnu ponudu grada, učinimo ga zanimljivijim za turiste, ali i oživimo neke lokacije koje do sada nisu bile zastupljene u kulturno-umetničkoj ponudi grada - kaže predsednik Komisije Dragan Aranđelović.

Ovakve dozvole za rad će, kaže on, urediti stanje sa popularnim "baskerima" čije nastupe, zbog glasne muzike, neki građani često prijavljuju nadležnima.

Ne može da se sa pojačalima svira u Obrenovićevoj. Ako ono samo doprinosi zvuku, to će i moći da prođe, ali celi bendovi sa pojačalima neće smeti da rade - objašnjava Aranđelović.

Članovi Komisije će brinuti o tome da je tačka uličnih zabavljača takva da njen izvođač zaista zaslužuje legitimaciju. O dozvolama za rad će, osim Aranđelovića, odlučivati umetnici, predstavnici komulanne policije i Opštine.

Među članovima imamo i ljude koji su prošli svet i iskusili taj "lebac", tako da znaju kako je to u evropskim gradovima - dodaje Aranđelović.

vatra U svetu su česte i tačke sa vatrom (foto: flickr.com; Benjamin J. DeLong, CC)Za ove opštinske licence moći će da konkurišu i stranci. I oni koji putuju tako što zarađuju uličnim tačkama konkurisaće na isti način kao i domaći "baskeri".

Pošto je mala verovatnoća da će biti informisani o ovim licencama, njih će komunalni policajci, kada ih zateknu, obavestiti o tome kome da se obrate, a dozvole će im, kaže Aranđelović, biti izdavane po ubrzanom postpupku.

Ako se prijavi mnogo izvođača, o kvalitetu njihovih tačaka odlučivaće se na audiciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikolaaa

    15:29 // 13. 5. 2015.

    Samo pare da uzmu. Tako su i kokičarima počeli da naplacuju i da ih zezaju za dozvolu. Prosle godine su ljudi cekali 5 meseci za dozvolu, a za to vreme ih je komunalna redovno kaznjavala.

  • john john

    19:56 // 12. 5. 2015.

    Grad je komulano ruglo, nisu stanju da rese tende po bastama ni rupe u asfaltu da zakrpe.
    I nasli su ovim da se bave jer su sve ostalo sredili.

  • shaft

    18:11 // 12. 5. 2015.

    TRA-LA LA-zamajavanje naroda i skretanje paznje na fundamentalne stvari,koje ne postoje u ovom gradu!I nemojte vise da dovodite investitore,preplavise grad,prosto ne zna covek gde da se zaposli!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: