Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 16. 8. 2022.

| Zabava

"Zeleni dani na Vučjanci" - muzika, šetnja i kačamak

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
hidroelektrana
Hidroeleelektrana, Skobaljić grad i Kukavica čuvaju Vučje od zaborava; foto: printscreen

Nastupi kulturno-umetničkih društava, DJ-eva, pešačka tura do Skobaljić grada, kao i priprema kačamaka, tradicionalnog jela, obeležiće manifestaciju ”Zeleni dani na Vučjanci”, koja će biti održana danas i sutra u Vučju.

Varošica u podnožju planine Kukavice nadaleko poznata po proizvodnji voća i fabrici Porečje, danas je naselje u kome je sve manje mladih, fabrike ugašene i prodate, ali ono što Vučje čuva od zaborava jesu prirodne lepote.

Hidroelektrana jedna je od najstarih u Srbiji, arheološko naselje Skobaljić grad nadaleko čuveno po vojvodi iz Leskovca Nikoli Skobaljiću, tu je provodio svoje ratne dane i spremao napade na Turke, kao i Kukavica razlozi su što mnogi turisti i dalje obavezno svraćaju u Vučje.

Sve tri lokacije moći će da obiđu u naredna dva dana i tokom manifestacije ”Zeleni dane na Vučjanci”. Program će početi danas od 15 sati, uz nastupe KUD ”Lemind”, Gudačkog kvarteta ”Leđero”, benda ”Čarolija”, grupe ”Laguna” i uz muziku DJ Dimitrosa, dok će kod crkve Svetog Jovana Krstitelja nastupiti crkveni hor ”Branko”.

U sredu, 17. avgusta, ljubitelji šetnje kroz prirodu će kružnom stazom moći da posete Skobaljić grad, a polazak je zakazan od 9 sati iz dvorišta crkve Svetog Jovana Krstitelja.

Dužina staze je 5,2 kilometara. Staza spada u lake tehnički nezahtevne staze, a učesnici bi sa sobom trebalo da ponesu vodu, duboke patike ili cipele i zaštitu od sunca - navode organizatori.

Nakon pešačenja, učesnici će moći da se okrepe uz kačamak, tradicionalno jelo, koje se priprema od brašna samlevenog u obližnjim vodenicama, dok će muzički program upotpuniti ”Duo Čarolija” i Blažo Petrov.

Manifestacija ”Zeleni dani na Vučjanci” organizuje se pod pokroviteljstvom Evropske unije, a preko programa prekogranične saradnje Srbija - Severna Makedonija, u kojoj učestvuju Grad Leskovac i Opština Kriva Palanka.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    11:49 // 16. 8. 2022.

    Ће буду ли онеј познате р'ћије Поречје Вучје?
    Не мора од дуњу ил' кајсију, може од мешано воће.
    Без р'ћију нe долазим!

    • Torpedo

      15:04 // 16. 8. 2022.

      Ce budu, bata Rako, jos ako imas sns knjizicu, sve ti je dozvoljeno ! I, kazi neki stih, prosvetli narod, da vidi da ima ljudje, pametni, sto im nije junakinja Jovana Jeremic!
      Dobar provod !

    • Joca

      18:07 // 16. 8. 2022.

      Aman, na svaku vest imas komentar.

    • Бата Рака из Ниш

      19:07 // 16. 8. 2022.

      Јоцо,
      КОМЕНТАР - ОБЈАШЊАВАЊЕ, ИЗЛАГАЊЕ, ТУМАЧЕЊЕ, СТРУЧНО МИШЉЕЊЕ (ЛАТ.)
      Пошто сам МНОГО СТРУЧАН мора на СВАКУ вест да имам коментар, јел јасно?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: