Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zabava

  • Durlanski

    Durlanac na “Pesmi za Evroviziju” želi da prezentuje Niš i svoj kraj

    U konkurenciji od 28 izvođača koji će učestvovati na takmičenju za srpskog predstvnika na Evroviziji, koja će biti održana od 7. do 11. maja u švedskom gradu Malmeu, biće i reper iz Niša Dušan Anisimov, poznatiji kao Durlanski. On će se publici predstavi pesmom Muzika, za koju kaže da je spoj hip-hopa i densa, ali pre svega želi da predstavi svoj rodni grad i Durlan u kome je odrastao.

    (12) detaljnije
  • artan lili

    "Artan Lili" ponovo svira u Nišu

    Beogradski bend Artan Lili će nastupiće u niškom O2 - Oxygen klubu , u subotu, 9. marta od 21 sat. Podršku na bini će im pružiti i niški bend Autonomna kontrola .

    detaljnije
  • Kaliopi

    Kaliopi marta donosi "kofer ljubavi" u Niš

    Jedna od najpoznatijih makedonskih pevačica Kaliopi nastupiće petak, 9. marta od 20:30 u niškom Domu Vojske. Organizatori najavljuju da će visoko podignute standarde publike pevačica opravdati i pokazati zbog čega je smatraju balkanskom divom.

    (2) detaljnije
  • Atmosfera u AKC FUZZ_ privatna arhiva_ Aleksandar Mijalkovic

    Beogradski pankeri slave 20 godina postojanja u Nišu

    Beogradski pank-rok bend "Pogonbg" nastupiće u niškom "AKC Fuzz"-u u subotu, 27. januara od 21 sat. Tekstovima i prepoznatljviom energijom na bini bend je za 20 godina postojanja stekao zavidnu reputaciju među pank publikom. Nastupiće sa još dva benda sa kojima su 2021. godine izdali zajedničku kompilaciju "Trostruki prelom".

    (2) detaljnije
  • The Frajle

    Početak proleća u Nišu uz novosadske "Frajle"

    Prepoznatljive po scenskim nastupima, kostimima i raznovsnim repertoarom novosadski ženski bend "The Frajle" nastupiće, u četvrtak, 21. marta od 20 sati u niškom Domu vojske. U Niš dolaze nakon 9 godina u sklopu regionalne turneje, kojom proslavljaju 15 godina rada.

    (2) detaljnije
  • Feedback

    Retrospektiva 19 godina niškog "Fidbeka" na rođendanskom vikendu

    Rođendanskom proslavom u petak, 19. i subotu 20. januara niški klub Fidbek proslaviće 19 godina postojanja. Prve večeri od 22 sata očekuju se nastupi španskog di-džeja Nima Gorji, kome će podrška biti domaći di-džej Zarez. Druge večeri takođe od 22 sata nastupiće poznati niški di-džejevi Fanki Džanki, Kontraverzni i Ceka, koji najavljuju retrospektivu muzike koja se od nastanka kluba slušala.

    detaljnije
  • Atheist Rap (1)

    "Momci se vraćaju u grad" - Atheist rap iz Niša kreće turneju

    Koncertom u "AKC Fuzz"-u u petak, 2. februara od 21 sat, novosadski pank veterani "Atheist Rap" vratiće se u Niš posle tačno godinu i sa juga početi turneju povodom jubileja od 35 godina kontinuiranog rada. Predgrupa će biti "School Bus" iz Knjaževca.

    detaljnije
  • Kojot-JV2-3

    Hornsman Coyote nakon 7 godina ponovo u Nišu

    Frontmen grupe "Eyesburn" i internacionalno priznati rege muzičar Nemanja Kojić, poznatiji kao Hornsman Coyote nastupiće u Nišu u petak, 2. februara od 22 sata u klubu "Feedback". On će zajedno sa dugogodišnjim saradnikom di-džejem Martinesom Selektom predstaviti publici svoje, ali i pesme Boba Marlija u sklopu meseca kojim se obeležava muzika čuvenog rege muzičara.

    (1) detaljnije
  • amadeus 1

    "Amadeus bend" u Nišu: "Moja je zemlja tamo gde si rođena", vatromet i aplauz za Nebojšu Kocića

    Pesmom “Moja je zemlja tamo gde si rođena” i vatrometom, počeo je nastup "Amadeus benda" u Svetosavskom parku u Nišu na dočeku “srpske” Nove godine. Članovi benda su na početku publiku pozdravili zastavom Republike Srbije i tražili aplauz za Opštinu Medijana i njenog predsednika Nebojšu Kocića.

    (16) detaljnije
  • vatromet

    Vatromet u ponoć i "Amadeus bend" na dočeku "srpske" u Nišu

    Koncert Amadeus benda, kojim će u Parku svetog Save u Nišu biti dočekana "srpska" Nova godina, počinje u 22:15 i trajaće neki minut iza ponoći, najavlju uz Opštine Medijana. Kažu i da će biti i vatrometa, pa mole građane da ne donose pirotehniku.

    (7) detaljnije
  • Ivan Bosiljčić

    Veče poezije i muzike Ivana Bosiljčića u Nišu

    Poznati glumac Ivan Bosiljčić nastupiće sa niškim orkestrom "Impresija" 17. februara od 20 sati u Domu Vojsku kada će predstaviti svoj autorski projekat “Naše veče”.

    (3) detaljnije
  • Amadeus bend FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

    "Amadeus bend" nastupa za doček "srpske" u niškom Parku Svetog Save

    Na dočeku pravoslavne Nove godine po julijanskom kalendaru, 13. januara, u Parku Svetog Save u Nišu koncert će održati Amadeus bend, kažu iz Gradske Opštine Medijana. Za njihov nastup, binu i ozvučenje Opština će platiti nešto više od 2 miliona dinara.

    (10) detaljnije
  • Aco Pejović

    Aco Pejović definitivno za doček "srpske" u Surdulici, cena više od 33.000 evra

    Folk pevač Aco Pejović definitivno će pevati na dočeku “srpske” Nove godine na Gradskom trgu u Surdulici i Kulturni centar za to izdvaja više od 33.000 evra, podaci su sa Portala javnih nabavki. Da li će bivši ministar i odbornik u Skupštini Opštine Surdulica Novica Tončev, koji je prvi nezvanično najavio Pejovićev nastup, zaista platiti to iz budžeta svoje firme - ostaje za sada nepoznato.

    (8) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: