Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zabava

 • kesić

  Zoran Kesić novi džedajski vitez

  Za konstantan, vredan i hrabar rad na sebi i posvećenost kojom je uspeo da priušti epski humoristički TV šou "24 minuta", kako kažu iz niškog Džedajskog pokreta, novinar voditelj i TV autor Zoran Kesić novi je džedajski vitez. To je odlučeno na godišnjoj konvenciji Džedajkon.

  (10) detaljnije
 • Dejan Dabić

  Niški filmski kritičar savetuje kako da “izbindžujemo” dane izolacije

  Da bi vreme tokom kojeg je zabranjeno da se izlazi iz kuće brže prolazilo, ali i da bi se smanjio strah koji stvara vanredno stanje i pretnja od zaraze, urednik filmskog programa u NKC i filmski kritičar iz Niša Dejan Dabić izdvojio je neke od naslova koji mogu doneti osećaj olakšanja u kriznim situacijama.

  (2) detaljnije
 • orgazam

  Rođendanski koncert Električnog orgazma u Nišu

  Beogradski bend “Električni orgazam” povodom 40 godina postojanja kreće na turneju po celoj bivšoj Jugoslaviji, a nastupiće i u niškom klubu Feedback u petak, 27. marta od 22 sata.

  (2) detaljnije
 • torta kosovski boj

  Torta “Kosovski boj” najbolja na humanitarnoj Tortijadi

  Pobednička torta međunarodne humanitarne “Tortijade” ukrašena je motivima “Kosovskog boja”. Takmičenje organizuje Unija zanatlija i preduzetnika južne Srbije.

  (2) detaljnije
 • Orijentalni ples

  Više od 500 plesača na regionalnom festivalu u Nišu

  I ove godine Niš će biti domaćin regionalnog festivala "Ni Dance Fest", sa parolom "Ples je stanje uma", koje se u ovom gradu održava u nedelju, 1. marta od 9:30 u Osnovnoj školi "Miroslav Antić".

  (9) detaljnije
 • torte

  Poslastice sa “Tortijade” i ove godine idu u humanitarne svrhe

  Slatkiši sa ovogodišnje, kako kažu organizatori, međunarodne humanitarne “Tortijade” biće poslati deci sa posebnim potrebama i crkvi. U pravljenju torti, sitnih i slavskih kolača nadmetaće se kulinari na ovoj manifestaciji, koja se održava 1. marta u Klubu Doma Vojske u Nišu, navode organizatori.

  (1) detaljnije
 • Tajna izgubljenog kraljevstva

  Komedija i animirani film noviteti u niškim bioskopima

  Repertoari niških bioskopa od četvrtka, 27. februara, biće bogatiji za komediju Ko'e šef i animirani film Tajna izgubljenog kraljevstva. U Vilin grad stiže i evropska drama Mali Džo, a u Cineplexx ruska komedija sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi - Sluga.

  detaljnije
 • poez11a

  Bend “Poez11a” prvi put u Nišu za Dan žena

  “Na talasima dobre muzike i pozitivnih vibracija, slučajno ili namerno” sastav Poez11a, održaće koncert u klubu Feedback u Nišu na Međunarodni dan žena.

  (2) detaljnije
 • patrolne sape

  "Patrolne šape" i "Marica i Ivica" u niškim bioskopima

  Na repertoarima niških bioskopa od danas su novi naslovi - animirani film Patrolne šape - Priprema, pozor, spašavaj, horor Marica i Ivica, i ostvarenje Zov divljine sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi. U Vilinom gradu prikazuje se i francuski film Portret dame u vatri.

  (2) detaljnije
 • bas

  Pesme "KUD Idijota" sutra pred Nišlijama

  Duh legendarne pulske pank grupe "KUD Idijoti" oživeće sutra 20. februara tribjut bend "Lutke na koncu". Prema najavama organizatora, svirka počinje u 22 sata u niškom klubu "Feedback".

  detaljnije
 • svetski dan džeza

  Otvoreno "džemovanje" u nedelju u niškom klubu "Feedback"

  Samostalni izvođači i grupe moći će da nastupe sa nekim od poznatih muzičkih imena, poput Paola Adisa, Željka Ljubića Pitija, Bojana Bojkovića Profe, na otvorenom muzičkom popodnevu koje u nedelju, 23. februara organizuje niški klub Feedback. Svirka počinje u 19 sati, a iz kluba pozivaju muzičare i publiku da im se pridruže.

  detaljnije
 • Đorđe Balašević

  Balašević bez hale za koncert, pa o Nišu govorio u Kragujevcu

  Nišlije nisu uživo čule poznatog kantautora Đorđa Balaševića, ali se zato publika na koncertu u Kragujevcu smejala priči o Nišu - kako su se nadležni pozivali na ove "iznad sebe" i nisu mu odobrili korišćenje hale. Snimak u kome pominje direktora hale "Čair", niškog sekretara za kulturu i gradonačelnika, nastao u hali "Jezero", na kome Balašević između pesama prepričava proceduru koja nije dovela do toga da bude odobren koncert u "Čairu, i dve nedelje od kada je nastao deli se na društvenim mrežama.

  (38) detaljnije
 • vino

  "Dani vina i meraka" na banjskom šetalištu

  Da degustiraju vina i rakije niških vinogradara, kao i nacionalne kulinarske specijalitete, građani će imati priliku u subotu, 15. februara na centralnom šetalištu u Niškoj Banji.

  (2) detaljnije