Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

basket

  • Basket Trg kralja MIlana

    Basketaši Pirota pobednici turnira u Nišu

    Nakon što su prošle nedelje poraženi u finalu turnira u Kragujevcu basketaši Pirota bili su najbolji u konkurenciji 24 ekipe na Trgu kralja Milana u Nišu. Oni su u finalu memorijalnog turnira "Ivan Ica Jovanović" bili bolji od tima Azerbejdžan rezultatom 21:12.

    (3) detaljnije
  • Basket Trg kralja MIlana

    Niš domaćin turnira prvenstva Srbije u basketu 3x3

    Posle turnira prvenstva Srbije u basketu 3x3 u Sremskoj Mitovici i Kragujevcu, Trg kralja Milana u Nišu će u subotu, 14. maja, po osmi put biti domaćin najboljim basketašima Srbije.

    (2) detaljnije
  • Turnir u basketu za devojčice

    U Leskovcu održan turnir u basketu za devojčice, sve učesnice dobile medalje

    Na terenima leskovačke Osnovne škole ”Kosta Stamenković” u organizaciji neformalne grupe ”Basketaši” prošle subote održan je turnir u basketu 3x3 za devojčice, na kome je učestvovalo 14 ekipa podeljenih u 3 starosne grupe. Sve učsenice na kraju turnira dobile su medalje, a pobedničke ekipe su dobile i pehare.

    detaljnije
  • Vladan Čubrić, trener

    Vlasotinčanin kao trener doveo ruske basketaše do srebrne medalje na Olimpijskim igrama

    Po prvi put na Olimpijskim igrama igrao se basket 3x3, reprezentacija Srbije osvojila je u Tokiju 3. mesto, pošto je u polufinalu poražena od Rusije. Čovek koji je jednim delom zaslužan za veliki uspeh Rusa jeste trener rođen u Vlasotincu Vladan Čubrić. Kako kaže za Južne vesti, utisci se još uvek nisu slegli iako nije bio u Tokiju, a žal ostaje što se Srbija i Rusija nisu sastale u finalu.

    detaljnije
  • basket košarka

    Humanitarni basket turnir u Dimitrovgradu za decu sa smetnjama u razvoju

    Jednodnevni turnir u basketu 3 na 3 održaće se u subotu, 10. jula, na košarkaškom terenu u Sportskom centru "Park" u Dimitrovgradu, a sav prihod od kotizacija i donacija ići će za pomoć deci sa smetnjama u razvoju.

    (1) detaljnije
  • futsal mali fudbal KOSTA

    “Amater liga 2021” u futsalu od 15. maja u Nišu

    Deseta po redu, jubilarna sezona futsal turnira "Amater liga 2021“ počeće sa zakašnjenjem od nedelju dana, tačnije 15. maja, najavljuju iz Sportskog udruženja "Koloseum 018“ i Opštine Crveni krst. Rok za prijavu ekipa je do utorka, 11. maja. U istom terminu počeće i prva sezona basket lige.

    detaljnije
  • basket Prijatelji Brzog Borda Nebojša Kocić Brzi Brod teren basket

    Brzobrođani dobili teren za basket

    Nakon terena za mali fudbal, venjaka, mobilijara, teretane na otvorenom i solarnog drveta, Park prijateljstva u Brzom Brodu dobio je i teren za basket. U udruženju "Prijatelji Brzog Broda", koje je sa Opštinom Medijana radilo na uređenju, kažu da je ovo nekada bio prostor zarastao u korov i zatrpan smećen, ali da je sada “pravi raj”.

    (7) detaljnije
  • migranti izbeglice foto i.m

    Sportski petak i tribina sa “Njuzovcima” o migrantima u Vranju

    U Vranju će u petak 16. avgusta od 17 sati u Sportskom centru biti organizovano sportsko druženje za migrante i Vranjance, a od 20 sati i tribina o migrantima u Biblioteci Bora Stanković, koju će voditi predstavnici satiričnog web portala “Njuz.net”.

    (2) detaljnije
  • basket koš lopta

    Turniri u basketu, futsalu i stonom tenisu za izgradnju roditeljske kuće

    Rekreacija, zabava i humanost spojiće se u turniru "Igraj humano", koji na terenima Osnovne škole "Sveti Sava" u nedelju, 28. jula organizuju niški Odred izviđača Josif Pančić i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Svi zainteresovani građani mogu se nadmetati u basketu, stonom tenisu ili malom fudbalu, a prilog od kotizacije otići će za izgradnju nove roditeljske kuće.

    (2) detaljnije
  • Pored seniora, turnir i za 4 mlađe selekcije

    Turnir Prvenstva Srbije u basketu početkom avgusta u Babušnici

    Drugu godinu zaredom Babušnica će biti domaćin jednog od turnira Državnog prvenstva Srbije u basketu 3x3, a mečevi će se odigrati 4. avgusta na košarkaškom terenu u samom centru varoši.

    detaljnije
  • Pored seniora, turnir i za 4 mlađe selekcije

    Humanitarni turnir u basketu u Dimitrovgradu

    U subotu, 20. jula, na košarkaškom terenu u Sportskom centru “Park” u Dimitrovgradu, odžaće se humanitarni turnir u basketu 3 na 3, a sav novac od kotizacije i od donacije gledalaca ići će obolelima od malignih bolesti. Minimalna kotizacija po igraču je 500 dinara, a početak turnira je od 19 sati.

    detaljnije
  • Basket

    Humanitarni turnir u basketu ove godine sa košarkašima u kolicima

    Svi oni koji bi da se okušaju u jednom od najmlađih olimpijskih sportova, basketu 3x3, moći će to da učine na turniru koji se održava u subotu, 13. jula, ispred prostorija Opštine Pantelej. Takmičenje je u okviru Prvenstva Srbije, prihod će ići NURDOR-u, a novina je da će učestvovati i košarkaši u kolicima.

    detaljnije
  • Basket

    U centru Niša basket turnir za dečake i devojčice "Svi smo jedan tim"

    Na dva terena, koja će biti postavljena na niškom Trgu kralja Milana, dečaci i devojčice će se nadmetati u mini-basketu, u subotu, 8. juna. Turnir se zove "Svi smo jedan tim", a organizatori navode da su svi učesnici pobednici, pa su za sve predviđene nagrade.

    (1) detaljnije
  • Ivan Jovanović

    Niški turnir u basketu poneo ime preminulog košarkaša

    Memorijalni turnir u basketu 3x3 od ove godine nosiće ime Ivana Ice Jovanovića, niškog košarkaša koji je preminuo prošle godine, u svojoj 28. godini. Turnir je zakazan za subotu, 1. jun na Trgu kralja Milana u Nišu, a u Regionalnom košarkaškom savezu istočna Srbija kažu da je ovo način da se sačuva sećanje na njega.

    (1) detaljnije
  • Pored seniora, turnir i za 4 mlađe selekcije

    Besplatne prijave za turnir u basketu u Leskovcu

    Ovogodišnji turnir u basketu 3 na 3 u Leskovcu održaće se u nedelju, 2. juna. Mečevi će se igrati na otvorenom, u centru grada, a ekipe se mogu besplatno prijaviti do 30. maja. Nagradni fond iznosi 120.000 dinara.

    detaljnije
  • Basket

    Na Panteleju se mališani takmiče u mini-basketu

    Na turniru u “Mini-basketu Pantelej” okupiće se u subotu, 11. maja deca iz brojnih opština iz regiona i nadmetati u mini-basketu na terenima niške Osnovne škole “Stefan Nemanja” i obližnjeg Doma učenika srednjih škola.

    detaljnije
  • Pored seniora, turnir i za 4 mlađe selekcije

    Turnir SOFA open i za mlade sa juga Srbije

    Najveće besplatno takmičenje za mlade, kako ga ocenjuju organizatori, SOFA open održaće se za vikend 27. i 28. oktobra u Beogradu. Kako su prevoz, kotizacija i smeštaj besplatni, mogu se prijaviti svi oni koji imaju od 18 do 30 godina i žele da se druže, zabave i nadmeću u basketu, plivanju, odbojci, badmintonu, stonom tenisu i futsalu.

    detaljnije
  • Turnir basket DS

    U Nišu održan memorijalni turnir "Dr Zoran Đinđić"

    U čast ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića članovi Demokratske stranke, čiji je predsednik bio, odigrali su memorijalni turir u basketu na terenima u blizini niške Osnovne škole "Dušan Radović". Povod je bilo "punoletstvo" 5. oktobra, a predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je da ljudi često pokušavaju da omalovaže ovaj datum.

    (1) detaljnije
  • Basket

    Besplatne prijave za turnir u basketu u Lebanu

    Tradicionalni turnir u basketu 3 na 3 u Lebanu ove godine počeće 6. avgusta. Mečevi će se igrati na terenu za male sportove u Lebanu, u 3 kategorije, a ekipe se besplatno mogu prijaviti do 5. avgusta u 20 sati. Za najbolje seniorske ekipe obezbeđene su novčane nagrade, dok će najbolji juniori i seniori biti simbolično nagrađeni.

    detaljnije
  • Aca Nikolić

    Na humanitarnoj aukciji za niškog novinara i dres Teodosića

    Potpisani dres LA Klipersa košarkaša Miloša Teodosića, onaj koji je nosio fudbaler Aleksandar Mitrović dok je bio u Partizanu, kao i još mnogo dresova srpskih reprezentativaca moći će da se nabave u Nišu. Sportski rekviziti se još prikupljaju da bi bili prodati na aukciji, a sav novac biće uplaćen za lečenje niškog novinara Aleksandra Nikolića, kome je zbog leukemije neophodna operacija.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: