Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:17, 29. 9. 2019.

| BBC News na srpskom

Greta Tunberg u UN, pogledi Trampa i Zelenskog i beba kornjača - fotografije koje su obeležile nedelju

Autor: BBC News na srpskom

Izbor nekih od najboljih fotografija snimljenih tokom ove nedelje širom sveta.

Aktivisti se pretvaraju da su mrtvi
Getty Images
Učesnica globalnog klimatskog štrajka, ispred Ministarstva za nacionalne resurse i životnu sredinu u Bangkoku u Tajlandu. Demonstranti su zahetevali „završetak doba fosilnih goriva i klimatsku pravdu za sve".
Đina Miler
Henry Nicholls / Reuters
Đina Miler, koja predvodi protivnike suspenzije Parlamenta, ispred zgrade Vrhovnog suda u utorak u Londonu, nakon odluke da je suspenzija bila protivzakonita. „Premijer mora da otvori vrata Parlamenta sutra. Članovi Parlamenta moraju da se vrate na svoja mesta i da budu hrabri i uporni, kako bi se ova beskrupulozna vlada snosila odgovornost". Članovi Parlamenta su se vratili na mesta u sredu.
Dete drži bebu kornjaču.
Amir Cohen / Reuters
Dete drži u rukama bebu morsku kornjaču koja se malopre izlegla. Rođena je u posebno čuvanom području za gnežđenje na plaži Mikmoret, severno od Tel Aviva u Izraelu. To je deo programa za konzervaciju izraelskog Centra za spašavanje morskih kornjača.
Tramp i Zelenski.
Saul Loeb / Getty Images
Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na konferenciji za novinare u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Zabrinutost oko telefonskog poziva između dvojice predsednika izbila je u prvi plan nakon žalbi uzbunjivača. Demokrate su optužile Trampa da traži pomoć od stranih zvaničnika kako bi se obračunao sa političkim rivalom.
Romelu Lukaku
Marco Bertorello / Getty Images
Fudbaler Intera iz Milana, Belgijanac Romelu Lukaku ljubi objektiv televizijske kamere nakon postignutog gola u meču protiv AC Milana na stadionu San Siro.
Elitni francuski akrobatski leteći tim Patrouille de France
AFP
Elitni francuski akrobatski leteći tim Patrouille de France tokom osme Nedelje letenja u Atini, iznad baze Tanagra, severno od Atine u Grčkoj.
Greta Tunberg
Carlo Allegri / Reuters
Švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg govori na Klimatskom samitu UN 2019. Izjavila je: „Ne bi trebalo da budem ovde. Trebalo bi da sam u školi, na drugoj strani okeana, a ipak, vi tražite nadu od nas mladih ljudi. Kako se usuđujete?"
Manekanka nosi kreaciju dizajnerke Marin Ser
Thomas Samson / Getty Images
Manekenka nosi kreaciju dizajnerke Marin Ser, predstavljajući žensku proleće-leto 2020 Ready-to-Wear kolekciju na modnoj reviji u Parizu
Benksi
Tolga Akmen / Getty Images
Asistenti u galeriji poziraju pored Benskijeve slike Devolved Parliament pre aukcije na Friz Art sajmu u Londonu. Slika je nastala 2009. godine i mogla bi da se proda čak za 1.5 miliona funti.
Participants dress in traditional attire and rehearse for a festival
Amit Dave / Reuters
Učesnice oblače tradicionalne nošnje tokom proba za Garbu, narodni ples koji će izvesti na predstojećem festivalu Navratri u Ahmedabadu u Indiji. Učesnici festivala će obožavati hinduističku boginju Durgu.

Sve fotografije su zaštićene autorskim pravima.


Pratite nas na Fejsbuku i . Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA