Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:31, 2. 12. 2020.

| BBC News na srpskom

Južna Afrika i igre na sreću: Dvadeset dobitnika kombinacije u neobičnom nizu, otvorena istraga

Autor: BBC News na srpskom
Lottery balls
Getty Images
Južnoafrikanci dovode u pitanje rezultate izvlačenja

Dobitni brojevi izvučeni u igri Narodne lutrije Južnoafričke Republike izazvali su pometnju i pokrenuli lavinu optužbi za prevaru zbog neobičnog niza.

U igri na sreću - Powerball, nešto nalik srpskoj igri „Loto", izvučeni su brojevi pet, šest, sedam, osam i devet, dok je za dobitnu „šesticu" izvučen, pogađajte, broj deset.

Istraga je u toku, a neki Južnoafrikanci smatraju da je po sredi prevara.

Organizatori su rekli da je 20 ljudi imalo dobitnički listić sa tim brojevima i osvojilo po 5,7 miliona južnoafričkog randa, što je oko 370.000 dolara ili 300.000 evra.

Još 79 dobitnika je osvojilo po 6.283 randa jer su pogodili brojeve od pet do devet, ali propustili glavnu nagradu - Powerball, koja je sledila onima koji su izvukli i broj deset.

Šansa za osvajanje lutrije u Južnoafričkoj republici su 1 prema 42.275.200 - što je broj različitih kombinacija kada se izvlači pet loptica iz jedne kugle od 50 i dodatna loptica iz kugle u kojoj ih ima 20.

„Čestitamo večerašnjim pobednicima koji su izvukli PowerBall i kojih je bilo 20", tvitovao je operator Narodne lutrije Ituba.

. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da se ne ljubimo...

Tika Spic Čitalac

Tekst: Gradonačelnica Niša krije da li je podnela ostavku

Pronađite nas na: