Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 12. 6. 2020.

| BBC News na srpskom

Plejstejšn 5: Soni predstavio dugoočekivanu PS5 konzolu i neke od igara

Autor: BBC News na srpskom

Kompanija Soni je gejmerima pružila kratak uvid u dizajn nove konzole kao i naslove nekih predstojećih igara.

Plejstejšn 5 ima crno jezgro oivičeno belom bojom, a obasjan je plavim svetlom s unutrašnje strane.

Među predstavljenim igrama su se istakli nastavci dve bestseler igre: Spider-Man: Miles Morales i Horizon: Forbidden West.

Sonijeva konzola će se naći u prodaji rame uz rame sa Majkrosoftovim rivalom Iksobks serijom Iks pre kraja 2020. godine.

„Iako postoji dosta pitanja koja zahtevaju odgovore kada je reč o PS5, uglavnom onih koji se tiču cene i datuma izlaska, mislim da je Soni sa ovim otkrivanjem uradio upravo ono što se od njega očekivalo", kaže Lora Kejt Dejl, kritičarka video igara.

„Sat vremena je predstavljao nove video igre, nastavke popularnih naslova i nove franšize iz nekih od najvećih studija. Čitav sat."

„Korisnici Tvitera su veoma podeljeni oko toga da li im se nova kutija dopada ili ne, ali u svakom slučaju, Soni je sat vremena držao ljude uzbuđenim."

Mnogi su istakli da konzola izgleda kao „vajfaj ruter", toliko da su te dve reči trendovale na Tviteru ubrzo nakon događaja predstavljanja.

. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Naprednjački tender je možda napisan da budu minimalno 5 godina stari, a maksimalno neograničeno, dok se recimo ne zapale u toku vožnje.

Vladimir Čitalac

Tekst: Iz Direkcije za javni prevoz Niša kažu da nemaju podatke o kvarovima autobusa i da ne treba da ih imaju