Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 23. 6. 2020.

| BBC News na srpskom

Poplave u Srbiji: Evakuisano više stotina ljudi, vanredna situacija u 14 opština

Autor: BBC News na srpskom
Ljubovija
Fonet
Spasilačke ekipe u Ljuboviji

Zbog rasta vodostaja i poplava u Srbiji vanredna situacija proglašena je u 12 opština, pod vodom je više od 700 domaćinstava uglavnom, a saobraćaj je u prekidu na više regionalnih puteva.

Obilne padavine donele su vanrednu situaciju u zapadnoj Srbiji u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Ivanjici, Kraljevu, Ljugu, Mionici, Koceljevi i Vladimircima

Poplavljene kuće, reke izašle iz korita i razrušen most su slike koje stižu danas iz različitih delova Srbije.

Specijalni policijski timovi za spasavanje tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, evakuisali su više stotina ljudi u Arilju, Krupnju, Ljuboviji, Kosjeriću i Lučanima, navodi RTS.

Goran Nikolić, načelnik Uprave vatrogasne- spasilačke jedinice i civilne zaštite rekao je da je stanje u Ljuboviji i Guči najkritičnije zbog jake kiše.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio da će padavine prestati tokom dana u utorak.

U Kraljevu je nabujali Ibar naneo splav na most u centru grada, koji se od udara potpuno raspao, prenosi agencija Fonet.

U Ljigu je proglašena vanredna situacija na teritoriji cele opštine. Padavine su oštetile useve i lokalne i regionalne puteve, pokrenuto je i nekoliko klizišta, a predsednik opštine Ljig navodi da stanovništvo nije ugroženo.

Reka Ljuboviđa u Ljuboviji izlila se iz svog korita i poplavila centar ovog mesta, a najmanje 700 domaćinstava u Mačvanskom okrugu.

Izlila se i reka Skrapež u Kosjeriću i poplavio pedesetak objekata.

Oko Tamnave i Kolubare preventivno su spremni džakovi i pesak, dok je reka Moravica kod Arilja odnela deo puta, pa je prema Ivanjici u prekidu na dva mesta.

. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: