Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 22. 10. 2020.

| BBC News na srpskom

Predsednički izbori u Americi 2020: Tramp ljut na novinarku, šta inspiriše Obamu, Osvetnici ispituju Kamalu Haris

Autor: BBC News na srpskom

Do izbora je ostalo još trinaest dana, a stotine hiljade ljudi gledalo je Aleksandriju Okasio-Kortez kao malog ružičastog vanzemaljca uživo na Tviču. Šta se još desilo?

Američki predsednik Donald Tramp izvikao se na televizijsku voditeljku Lesli Stal pošto ga je intervjuisala, a dok Viskonsin izlazi na birališta ranije (uz podršku Tejlor Svift i Bona Ivera), u žiži se našao najpodeljeniji grad u Americi.


Vesti u četiri rečenice

Lesley Stahl
Getty Images

1. Američki predsednik Donald Tramp ima bankovni račun u Kini, javlja Njujork tajms, korišćen za plaćanje lokalnog poreza između 2013. i 2015. godine - pre nego što je postao predsednik i pokrenuo trgovinski rat sa Pekingom.

2. U Beloj kući, američki predsednik Donald Tramp naglo je prekinuo snimanje intervjua za uticajnu TV emisiju 60 minuta, a potom objavio niz tvitova u kojima kritikuje voditeljku Lesli Stal zato što, između ostalog, nije nosila masku i zapretio da će objaviti integralnu verziju intervjua pre nego što on bude emitovan.

3. I dalje se ne zna šta će biti sa novčanom podrškom za radna mesta, socijalnu pomoć i ekonomiju pogođenu korona virusom, budući da izveštaji sugerišu kako lider republikanaca u Senatu Mič Makonel poručuje senatorima da ne želi da pristane na sporazum o stimulansu sa demokratama pre izbora.

4. Možda nije bilo mnogo toga što je moglo da vas inspiriše 2020. godine, ali za bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu „jedna od najinspirativnijih stvari bila je videti toliko mnogo mladih Amerikanaca koji se bore za promene" - i on će se prvi put pojaviti u Bajdenovoj kampanji u Filadelfiji tokom dana.


Masa veličine pristojnog mitinga gleda Aleksandriju Okasio-Kortez na Tviču

Instagram stories links with AOC and Ilhan Omar
AOC/ILHAN/INSTAGRAM

Imali ste težak dan u politici, a onda odete na internet da ubijate uljeze - dok vas gleda stotine hiljada kolega gejmera.

Kao ružičasti vanzemaljac, demokratska kongresmenka Aleksandrija Okasio-Kortez igrala je Among Us (Među nama) na striming platformi Tvič sa nekim od najpoznatijih gejmera na svetu kako bi podstakla ljude da glasaju.

„Danas me je ubila @AOC u 'Among Us' negde već u prvih pet minuta", tvitovao je jedan kod igrača.

. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Barem nema da su žedni...

Zlobnik čitalac

Tekst: I Kuršumlija dobija fontanu u centru, raspisan tender vredan 7,5 miliona dinara